Sürprizbozan George Orwell - 1984

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

madlyn

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2020
Mesajlar
1.315
Çözümler
9
Merhaba arkadaşlar, yarın finale gireceğim ve bu kitap sorumlu olduğum kitaplardan bir tanesi. Kitabı az yeni bitirdim ve kitap hakkında düşünmeye başladım. Anlamadığım noktaları aydınlatırsanız sevinirim.
1- Büyük Birader gerçekte kanlı canlı var mı yoksa hükumetin yüzü haline gelmiş birisi mi? Belki de ülkeyi bir zümre yönetiyor ama tek kişi yönetimin psikolojik olarak daha etkili olduğu için Büyük Birader yüzünü kullanıyor. Düşünceleriniz nedir?

2- Kitap boyunca sevgi bakanlığında sorgulanan kişiden bir daha haber alınamayacağı, her şeyi itiraf edip hatalarını kabul ettikten sonra öldürüldüğü yazıyor. Julia ve Winston neden serbest bırakıldı? Winston neden eski işinden daha az çalışıp daha çok para kazandığı bir işe verildi?

3- Aslında hiç savaş olmuyor olabilir mi? İnsanları daha iyi kontrol edebilmek için "savaş var ülkemiz zor durumda vs." diyor olabilirler mi?
4- Kitap hakkında genel fikrinizi yazar mısınız?
Şimdilik bu kadar. Düşündükçe yeni sorularım olabilir. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Kitap gayet güzel açıklayım kendi çapımda.
1.Tam net bilinmiyor ama hükümetin yüzü haline gelmiş diye biliyorum insanlar ondan korkuyor diye.
2.onlar aşıktılar zaten ve birbirlerini asla ele vermeyeceklerini düşünüyorlardı ama yapılan işkence sırasında zaten anlatılıyor bize şöyle: Winston en büyük korkusuyla yüzleşmeden hemen önce itiraf edip bana değil julia ya yapın diyor bunun acısı için birazda.
3.savaş olmuyor zaten insanlar sürekli savaş var zannedip ülkeleri fedakarlık yapıp az kaynak tüketiyorlar.
4.gelecekteki dünya.
 
@Zeax
2- Hocam böyle bir hükumet sence duygusal davranır mı? "Bunlar birbirini çok seviyordu, birbirlerine ihanet ettiler. Bırakalım bunları" der mi ve neden sanki ödül olsun der gibi daha iyi bir işe verir? O'Brien'in bunda bir etkisi olabilir mi?
3- Okyanusya aslında tüm dünyanın hakimi diyebilir miyiz o zaman?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Hocam ben okumuştum ama beynim pek çalışmıyor. Kendimce bir kaç şey cevaplamaya çalışayım ama bana güvenmeyin.

3- Aslında hiç savaş olmuyor olabilir mi? İnsanları daha iyi kontrol edebilmek için "savaş var ülkemiz zor durumda vs." diyor olabilirler mi?
Kuzey Kore‘nin durumu böyle diye biliyorum. O çekik gözlü eleman halkına dışarıda kıtlık var, millet birbirini yiyor falan diyordu diye hatırlıyorum yani olabilir. Ki modern hali bizim ülkede de var. Almancı dayılar vesaire harika bir örnek.

4- Kitap hakkında genel fikrinizi yazar mısınız?
Kitabı ortaokulda okumuştum ve bir kız kitabın rastgele bir sayfasını okuyup bana sapık demişti. Diktatörvari rejimler ilgimi çektiği için kitabı bayağı beğenmiştim ama anlamadığım yerler bolca vardı.

Daha çok cevaplamak isterdim ama ben kitabı bayağı unutmuşum. Eğer şimdi bulabilirsem gün içinde elimden geldiğince okuyup görüşlerimi belirtmek isterim. Hemen bulup okumaya gidiyorum kitabı.
 
@Zeax
2- hocam böyle bir hükumet sence duygusal davranır mı? "bunlar birbirini çok seviyordu, birbirlerine ihanet ettiler. Bırakalım bunları" der mi ve neden sanki ödül olsun der gibi daha iyi bir işe verir? O'brien'in bunda bir etkisi olabilir mi?
3- okyanusya aslında tüm dünyanın hakimi diyebilir miyiz o zaman?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

2.hocam kitabı baştan okuduktan sonra winston a güvendiği insanların ihanet ettiğini görürsünüz winston da güvendiği ve sevdiği insanlara ihanet edince artık dayanamıyor ve sadece kendini düşünüp elinden bir şey gelmeyeğini anlıyor. Küçük çocukların bile ailesini düşünce polisine ihbar ettiği bir düzen zaten. Daha iyi bir iş ise hani düzene bağlı kal hayatta kal mantığı olabilir. O'briennın etkisi olabilir, winstonnın artık beyni yıkanmış bir adam olduğu için.
3.bence diyemeyiz çünkü şu an size Türkiye Yunanistan la savaş halinde deseler ve internet olmasa gazetelerden de ve siyasilerden de savaş halindeyiz deseler nasıl olmadığına inanırsınız savaşın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı