Sürprizbozan Prison Break Sezon Yorumlarım

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Blacksidemre

Kilopat
Süper Moderatör
Katılım
8 Eylül 2018
Mesajlar
6.327
Makaleler
2
Çözümler
42
Yer
İstanbul
Merhaba. Prison Break'i an itibariyle bitirmiş bulunmaktayım. Sezonları yorumlamadan önce dizi hakkındaki genel düşüncelerimi belirtmek istiyorum.

Öncelikle bu efsaneyi bu vakitte izlediğim için affedin. Hiç vaktim olmadı dizi izlemeye. Bu yaz gömülebildim anca.

Dizi hapishaneden kaçış teması üzerine kurulu bildiğiniz üzere. Hapishane teması ilgimi çeker diye 3 hafta önce başladım. İyi ki de başlamışım. Sadece hapishaneden kaçış da değilmiş. Diğer sezonlarla müthiş bir hikaye sunuyor dizi.

Diziye başladığımda ilk 5 bölüm hiç sarmamıştı. İsyan bölümleri de dahil, ondan sonraki bölümleri tek oturuşta izleyip ilk sezonu bitirmiştim. En iyi ilk sezona sahip dizi diyebilirim size. Diğer sezonları da güzeldi ama hiçbiri ilk sezon gibi olamaz. İlk sezonun yeri her zaman ben de ayrı olacak.

Her neyse, ben sezonları tek tek yorumlamak istiyorum. Hadi başlayalım.

1. Sezon

147461.1024x576.jpg


Sezonları yorumlamadan önce sezonların hikayelerinden de bahsetmek istiyorum arkadaşlar.

Bu sezon suçsuz yere idama mahkûm edilen Lincoln Burrows'un, kardeşi Michael Scofield tarafından hapishaneden kaçırılmasıyla sona erer. Michael abisini hapisten kurtarmak için sahte bir suç işleyip kendisini abisiyle aynı hapishaneye attırır. Hapishane Chicago,IL de bulunan Fox River eyalet hapishanesidir. Micheal bazı arkadaşlar edinir. Toplam 7 kişidirler. Michael aynı zamanda inşaat mühendisidir. Dizide zekiliğiyle dikkat çeken Michael hapishanenin planını sırtına ve kollarına gizli bir şifreyle dövmeletir. Bu dövmeler sayesinde bazen aksamalar yaşasa da planlarını gerçekleştirip abisini hapishaneden kaçırır.

En başta da dediğim gibi en iyi ilk sezona sahip dizidir kendileri. Diğer sezonları da izleyince anlıyorsunuz. Dediğim gibi ilk 5 bölümü sarmayabilir, ama olayları anlayabilmek için izlemeden geçilmemeli. Zaten o dediğim isyan bölümünde düğüm kopuyor, akıcılığa geçiyor. Büyük kaçış sahnesini izlerken defalarca gidip gelmişliğim oldu.

Karakter olarak da gayet başarılı bir kadroya sahip. Favorim T-Bag'dir. Ve bu karakter tam 87 bölüm rol aldı ve hak ediyor da. Fakat bu sezon sadece Michael'ı sevmiştim. İlerledikçe karakterle daha da bağlanılıyor, merak etmeyin.

İlk sezon biter bitmez 2. sezona geçmiştim. Diğer başlığımıza geçelim.

2. Sezon

469287.jpg


Sezondan kısaca bahsedelim. Bu sezon kaçıştan 8 saat sonrasıyla başlar. Brad Bellick isimli gardiyan onları yakalamak ve ödülü almak için mahkûmların peşine düşer.Federal Ajan Alex Mahone da kaçakların peşindedir; ancak The Company (Şirket) için çalışmakta olup kaçakları öldürmek istemektedir. Kaçaklar hapishanede D. B Cooper tarafından yerini öğrendikleri 5 milyon doları bulmak için adeta yarışırlar. Para bulunur ve T-Bag tarafından kaçırılır. Ancak T-Bag parayı fazla koruyamaz ve yine kaptırır ve koşuşturmaca bu şekilde devam eder. Mahkûmlarımız aynı zamanda kaçmakla da uğraştıklarından Panama ya kaçarlar ve orada yakalanıp Sona Hapishanesine tıkılırlar.

Fox River'dan sonra firari olarak hapishane dışında geçmesi oldukça sürükleyiciydi. Firari olarak devam etmeleri, bazı karakterlerin kaybı gerilimi de arttırıyordu. İlk sezonun ardından çizgisini korumuştu. Yeni gelen karakterlerden Mahone karakteri de çoğu kişi tarafından sevilmişti. Apolskis'i öldürmese benim için daha iyi bir yeri olabilirdi. Dizideki üzücü sahnelerdendi. Beyzbol kartı uğuruna gitti gencecik adam :( Sezon finalinde başa sarmışlardı. Ama Michael reis boş durmaz bildiğiniz gibi. Diğer sezona geçelim.

3. Sezon

147461.1024x576.jpg



Bu sezon Micheal ve T-Bag, kaçtıkları Panama'da Sona Hapishanesi'nde başlar. Bu hapishanede kurallar çok farklıdır. Bu hapishanede gardiyan bulunmaz; askerler çevrededir. Mahkûmlar gardiyanları rehine olarak aldıkları için askerler hapishanenin çevresinde tel örgüler çekip etrafını çevirmişlerdir. Sona tam anlamıyla cehennemdir; Lechero'nun adalet sistemi geçerlidir. Aralarında anlaşmazlığı olan varsa düelloya çıkıp biri ölene kadar dövüşür. Micheal Scofield kaçma planları yaparken askerlerin eski bir hapishane olan Sona'dan dışarı çıkmaya değil tellerin içindeki bir fareyi bile anında fark edip vurduğunu görür. Scofield'ın bir görevi vardır, ağabeyinin oğlu Şirket'in elindedir ve ondan Sona'dan birini kaçırmasını isterler. Sona'dan kaçarlar ve sonrasında 4. sezon başlar.

Sona hapishanesine düşen karakterimizin hikayesi dışarıda da sürüyor. Bu sezon kısa olsa da 1. sezondan sonra en sevdiğim sezondur. Sona hapishanesinde kuralların farklı olması sezonu daha da sürükleyici yapıyordu bence. Bu sezon özellikle nefret edilen Bellick reise bile üzülmüştük. 4. sezon sempati besliyordum ama o sezonda da erken gitmişti :( Sara bu sezon ölüyordu, sanırım onun sebebi karakteri canlandıran kişini hamile olmasından dolayıydı. Ama 4. sezon tekrar karşımıza çıkmıştı.

Bu sezonun kaçış sahnesi de Fox River'ı aratmadı bence. Denize doğru kaçmaları oldukça sürükleyiciydi. Bu sezon için denecek çok şey yok bence. 4. sezona geçelim haydi.

4. Sezon

C6G7n95WgAA0FBj.jpg


Michael'ın, Sara'nın ölmediğini öğrenmesiyle başlar ve 22 bölüm sürer. Bu sezonda Ajan Don Self'in oluşturduğu ekip örgüt'ün kara kitabı olarak bilinen Scylla adlı diski ele geçirmeye çalışacaklardır. Bu diskte çok özel bilgiler bulunmaktadır. Eğer mahkûmlar bu görevi kabul etmezlerse Fox River'a geri döneceklerdir. O yüzden görevi kabul edip Michael'ın önderliği altında Scylla'yı ele geçirmeye çalışmaya başlarlar. Tabi Şirket ise bu diski koruyamamaya başlayacaktır. Özellikle bu işe James Whistler'ı öldürmekle başlarlar. Bu yüzden pek çok kişi ölecektir özellikle de mahkûmların tanıdıkları. Bu uğurda birçok kişinin yolu kesişecektir. Scofield'ın annesi aslında ölmemiştir ve 4. sezonda rol alır. Büyük Kaçış: Son Kaçış filmiyle biter.

Bu sezonda Scofield'ın annesinin hayatta olması ve Linc ile üvey kardeş olmaları şok etkisi yaratmıştı. Bir de Sara ile Michael çocuğu hangi ara yaptılar çok merak ediyorum. Michael'ın Sara'nın sırtındaki kırbaç izlerinden bile haberi yokken garip bir durum bence.

Bunların haricinde Bellick reis de 9. bölümde, onurlu bir biçimde gitti. İlk sezonlar nefret edilen bir karakterdi, bu sezon dediğim gibi sempati beslemiştim. Don Self'in ihaneti de diziye akıcılık katmıştı. Ama bence 12. bölümde bırakabilirlerdi, sonrası uzatmak için yapılmış bence. Sezon finalinde de Michael'ın ölümüne ağlamıştım açıkçası. 5. sezonu olduğu için yine de ümitliydim, son sezon yorumumu yapıp konuyu bitireyim.

5. Sezon

screen-4.jpg


T-Bag, Michael'ın Yemen'de bir hapishanede olduğunu öğrenir ve eline bir fotoğraf alarak Lincoln'e gösterir. Lincoln durumu Sara ile görüşüp yola çıkar ancak yalnız değildir. Yemen'de eski gruptan C-Note vardır. Yemen'deki bu hapishaneden kaçış için plan yapmaya başlarlar. Yemen' in, DEAŞ tarafından ele geçirilmesinin ardından hapishaneden çıkış yapan Michael, Lincoln ve arkadaşlarının DEAŞ ile başları derde girer.

Dizinin hikayesinden 7 yıl sonrasını anlatıyor. Zaten normalde de 5. sezon 7 yıl sonra gelmişti. Michael'ın öldüğünü sandığımız, ancak Yemen'de Ogygia hapishanesinden kaçmaya çalıştığını öğreniyoruz. Abisi Linc'de onu oradan çıkartmak için Yemen'e geliyor. C-Note'un geri dönüp Müslüman olması da oldukça garibime gitmişti ama şehadet getirdiyse eyvallah.

Sezonun müslümanlığa ve iç savaşa değinmesi de oldukça ilgi çekiciydi. Abu Ramal'ı da bir Türk'ün oynadığını biliyor muydunuz? Ben duyunca şaşırmıştım. Oyuncunun adı da Numan Acar.

Wentworth Miller 6. sezonun gelmeyeceğini söylemişti, yine de bu hikaye bence yarım bırakılmaz. Bir final göstergesi bile verilmedi. Hatta Michael oğluna bile sarılmadı sonda. Bir sarılma sahnesi olabilirdi yine de. Ama bu küçük bir detay, olsa da olabilirdi bence.

Özetle her sezon kendine has bir akıcılığa sahip, ama ilk sezon gibi olamazlar. 6. sezonun gelmesini umutla bekliyorum. Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler, iyi Sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Özetle her sezon kendine has bir akıcılığa sahip, ama ilk sezon gibi olamazlar. 6. sezonun gelmesini umutla bekliyorum. Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler, iyi Sosyaller.

Diziyi 4 kez bitirdim ve bugün tekrar başlayacağım, 6. sezon maalesef gelmeyecek.

Sebep: Scofield ismiyle bilinen Wentworth miller gay olduğu için daha fazla hetero karakter canlandırmak istemiyor. Bu yüzden 6. sezon gelmeyecektir. Prison Break için 6. sezon açıklaması.
 
Diziyi 4 kez bitirdim ve bugün tekrar başlayacağım, 6. sezon maalesef gelmeyecek.

Sebep: Scofield ismiyle bilinen Wentworth miller gay olduğu için daha fazla hetero karakter canlandırmak istemiyor. Bu yüzden 6. sezon gelmeyecektir. Prison Break için 6. sezon açıklaması.

Wentworth Miller'in gay olmasına saygım var ama 5 sezon oynarken aklı neredeydi? 4. sezonda bırakabilirlerdi.

İlk sezonda bitirseler ciddi manada efsane olacak bir diziydi. Gereksiz uzadı bana kalırsa. Son sezonu ise berbattı. Özellikle şu sahne tam anlamıyla saçmalık:


Bence saçma değildi. Ellerine kodları yazmıştı, kapı ona göre açılıyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı