Sürprizbozan The Last of Us 2 Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İlk oyunun finalinde yaşananlar, Joel'in Ellie'ye yalan söylemiş olması ve onu kurtarmak için yaptığı eylemler, zaten bize ikinci oyunda fireflies üyeleri ile tekrar karşılaşacaklarını anlatıyordu.

Yapımcının da söylediği üzere bu oyunun hikayesi intikam ve nefret üzerine kurulmuş durumda. Oyun teknik detaylar grafik, animasyon ve anlatılmak istenen hikayenin sunumu açısından çok başarılı olduğundan bu konu hakkında yorum yapmaya gerek duymuyorum.

eleştirdiğim konuları şu şekilde sıralıyorum:

1.
ilk oyunun finalinden sonra yaşanan olaylar hakkında birkaç sahne dışında hiç bahsedilmiyor olması hikayeye çok eksiklik katmış. İkinci oyun, ilk oyunun kaldığı yerden devam etmeliydi (en azından 1 - 2 saat) ve ondan sonra "5 yıl sonra" yazıp joel olayları yaşanmalıydı.

2. hikaye sunumuna gelecek olursak: oyununun neredeyse yarısına kadar Ellie'yi diğer yarısında da abby karakterini yönetiyoruz. Bunun yerine hikaye 2 saat Ellie'yi, 2 saat Abby'i kontrol edebileceğimiz şekilde ilerleyip 2 saatte bir diğer karaktere geçiş yapıyor olmalıydık.

3. Abby'nin her şeyi bırakıp küçük bir çocuğu kurtarmak uğruna hayatını feda etmesi bana biraz mantıksız geldi. Ancak iki grubun da onları hain olarak görmesi ve çatışmadan kurtulmak için gösterdikleri çabalar hikayeye çok güzel bir gerçeklik katmış.

4. final kısmı oyundaki en sevmediğim kısım oldu. Abby insan kaçakçıları tarafından kaçırıldıktan sonra aylar boyunca aç bırakılıp işkenceye maruz kalıyor ve nihayetinde iri cüssesini kaybedip çelimsiz bir hale geliyor. Oyunun sürekli olarak, Abby'nin bu yaşadığı kötü olaylara rağmen Ellie'nin halen intikam alma duygusuyla Abby'i öldürmeye çalışmasını gösterip Ellie'den nefret edip Abby'e hak vermemiz gerektiğini vurgulaması beni rahatsız etti.

5. sonuç olarak bu "intikam hikayesinde" hiçbir intikam alınmadı ve joel boşuna ölmüş oldu.

Abby her ne kadar kendi açısından haklı olsa da joel gibi bir karakterin saygısız bir şekilde öldürülmesi ve intikamının alınamıyor olması birçok insan gibi benim de eleştirdiğim önemli konulardan bir tanesi. 6-7 yıl gibi uzun bir süreçte üzerinde çalışılıp geliştirilen bir oyunun sonu böyle olmamalıydı.

bu kısmı kaçıran arkadaşlar için yazıyorum:

6.
final dövüş sahnesinde abby, elli'enin iki el parmağını ısırarak koparıyor. Sonrasında ellie, abby ve yanındaki veledi affettikten sonra çiftlik evine geri dönüyor. Eline gitarını alıyor çalmaya çalışıyor ama iki tane parmağı eksik olduğu için düzgün çalamıyor. Daha sonra gitarını orada bırakıp evden uzaklaşıp gidiyor ve oyun bitiyor.

buradaki iki parmak mevzusu şu şekilde:

A.
kaybedilen iki parmak part 2'yi yani ikinci oyunu temsil ediyor geriye kalan 3 parmak ise part 3'ün geleceği haberini veriyor.

b. ellie'nin gitarını orada bırakıp evden uzaklaşıp gitmesinden artık hikayenin sonuna geldik bundan sonra yeni bir oyun gelmeyecek anlamı da çıkartılabilir.

not: oyunun yapımcısı Neil Druckmann part 2'den sonra part 3 gelecek mi sorusuna "part 3 gelebilir veya yeni bir hikaye yazıp başka bir seri oluşturabiliriz" cevabını vermişti.

The Last of Us part 2 profesyonel oyun eleştirmenleri tarafından her ne kadar yüksek puanlar alsa da oyuncular tarafından oldukça düşük puanlar aldı.

benim şahsi görüşüm: hikayenin eksik kısımlarının "hikaye genişletme paketleri" ile tamamlanıp.
"The Last of Us part 2 Remastered" olarak veya başka bir isimle tekrar piyasaya sürüleceğini düşünüyorum.

Moderatörler düzenlemeden :D.
 
Oyunda bir düşünceyi aşılamaya çalışmışsınız tamam eyvallah ama bir hikaye ancak bu kadar saçma anlatılabilirdi. Mesela Abby'nin 1. oyunda bahsedilmemesi ( En azından ben hatırlamıyorum ), Joel'in yan karakterlerden daha önemsiz ölmesi, 1. oyunda aşina olmadığımız Abby ısınma aşamaları ve bu aşamalarda ikide bir Ellie'ye geçmesi, Abby hakkında bilinmezlik, Ellie'nin Abby ile birkaç kere karşılaşıp hepsinde vazgeçmesi, ayrıca oyundaki az çeşitlilik vesaire vesaire. The Last of Us Part II, biraz daha zaman kazanmak için yapılmış bir oyun olduğunu düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı