Spor için bisiklet sürerken neler yapılmalı?

ErgunPlak

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar son zamanlarda biraz fazla kilo aldım. Bu pazartesi bir diyete başladım fakat ekstra olarak bacaklarımı inceltmek istiyorum. Bunun için akşamları parktaki bisikletlere gitmek istiyorum.
Sorun şu ki bisiklet sürerken bacaklarımın kalınlaşmaması için ne kadar süre kaç set vs. sürmeliyim. Misal hiç durmadan yarım saat 2 set mi ya da 10 dakika sür dinlen 6 set mi gibi, bacak inceltmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

Öncelikle şunu söyleyeyim: Bacak çalışırsan bacağın incelir, göğüs çalışırsan bacağın incelmez diye bir şey yok. Sizin bacak inceltme dediğiniz şey aslında yağ yakmak, yağ oranınız fazla olmadığı sürece bacağınız öyle kalın olmaz.

Bacaklarınızın kalınlaşması yağ yakıp kas oluşturmanızla olacaktır. Parktaki bisikletler zorlayıcı değil, bomboş iki pedal var sadece. Onunla bacaklarınızı kas oluşturacak kadar zorlamanız mümkün değil. Düzgün kalori de yakamayacağınız için bir anlamı olmayacaktır. Yürüyüş, mümkünse koşu yapın. Hatta çok daha iyisi, mümkünse spor salonuna gidin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı