Spor için doğru beslenme nasıl olmalı?

Semre57

Kilopat
Daha fazla  
Dostlar selam.

Spor yapıyorum 1 aydır, ikinci aydayım. 81.7kg basladim 84.6 oldum. Ölçümlerde yağ kütlem azalmış kas kütlem artmış. Boyum 1.90 ama hala göbeğim var. Ekmeği kestim. Sabah yurt kahvaltısı, 16.00 yurt yemeği ve 22.00 gibi de tavuk pilav söylüyorum dışarıdan. Gün içinde de her gun 1 ölçek protein tozu ve yine neredeyse her gun 26 gram proteinli sütlerden içiyorum. 50gr proteini toz ve sütten alıyorum üstüne de 22.00 gibi tavuk pilav. Yani proteini iyi aliyorum bence yurt şartlarına göre. Fakat pilav malum yağlı oluyor, işletme de cidden bol gönderiyor. Bu durumda ben tavuk pilavdan vazgeçmeli miyim göbeği eritmek için, yoksa spor yaparak devam mı etmeli?

Özetle günde 3 öğün yemek yiyorum. Yurt kahvaltısı, yurt akşam yemeği, tavuk pilav. Ve gün içinde bahsettiğim protein takviyeleri. Ağırlıklarda da bariz bir şekilde artışa gittim ancak kilo almış olmam kafamı kurcalıyor. Tekrardan kilolarımı kazanmak istemiyorum. Aşağıya ölçümleri bıraktım. Fikirlerinizi bekliyorum.

Edit: Kas artışı muhtemelen yanlış o kadar kas eklememe imkan yok ama yağ oranımın düştüğüne referans almak için ekledim.

Kiloya değil metreye bakmanız lazım. Gerçekten yağ yakıp kas yapıyorsanız hacim her türlü azalmak zorunda ama büyük ihtimal şu an bulking aşamasındasınızdır.

Pilavı kesmek bence iyi olur. Ya bir arkadaşla anlaşın o pilavı yesin siz sadece tavuğu yiyin ya da komple kesip bir bakın yemeden durabiliyor musunuz?

Kiloya değil metreye bakmanız lazım. Gerçekten yağ yakıp kas yapıyorsanız hacim her türlü azalmak zorunda ama büyük ihtimal şu an bulking aşamasındasınızdır.

Pilavı kesmek bence iyi olur. Ya bir arkadaşla anlaşın o pilavı yesin siz sadece tavuğu yiyin ya da komple kesip bir bakın yemeden durabiliyor musunuz?
Yemeden durabilirim ben, ama bahsettiğiniz biyolojik tepki ise denemek lazım. En kötü ızgara tavuk satan bir mekan var. Pilav yerine onu alırım 326 gram tavuk 74gr. protein sağlıyor dediklerine göre. Pilavdan sıkılınca bunu da tercih ediyorum bazen. Pilav yeme sebebim tamamen spor yapıyorum beslenmem eksik olmasın mantığı. Yanlış bir yöntemse keserim yani en fazla 2-3 gün zorlanırım sonra bünye alışır. 1 aydan fazla süredir bu şekil devam ediyorum. Umarım aldığım kiloların çoğu yağ değildir :D

Pilavı kesme. Gramajlı ye alman gereken kalori almassan yağdan önce kas kaybedersin.

Yemeden durabilirim ben, ama bahsettiğiniz biyolojik tepki ise denemek lazım. En kötü ızgara tavuk satan bir mekan var. Pilav yerine onu alırım 326 gram tavuk 74gr. Protein sağlıyor dediklerine göre. Pilavdan sıkılınca bunu da tercih ediyorum bazen. Pilav yeme sebebim tamamen spor yapıyorum beslenmem eksik olmasın mantığı. Yanlış bir yöntemse keserim yani en fazla 2-3 gün zorlanırım sonra bünye alışır. 1 aydan fazla süredir bu şekil devam ediyorum. Umarım aldığım kiloların çoğu yağ değildir :D

Kalori takibi yapmak iyi olurdu ama yurt yemeği ile o biraz zor. Yanınızda mutfak tartısı ile gezseniz bile gene yaklaşık sonuç alırsınız ancak.

Şimdi eğer fazla açık veriyorsanız 1-2 gün idare edersiniz ama sonra vücut zaten sizi yemek yemeye zorlar.

Pilavı kesme. Gramajlı ye alman gereken kalori almassan yağdan önce kas kaybedersin.
Mantıklı olabilir, ama pilav da kallavi geliyor. Başka bir kaç pilavcı daha denedim bunun kadar hem pirinci hem tavuğu bol gönderen yok. Yarın pilav söylersem sadece pirinci yemekhanede tartarım.

Kalori takibi yapmak iyi olurdu ama yurt yemeği ile o biraz zor. Yanınızda mutfak tartısı ile gezseniz bile gene yaklaşık sonuç alırsınız ancak.

Şimdi eğer fazla açık veriyorsanız 1-2 gün idare edersiniz ama sonra vücut zaten sizi yemek yemeye zorlar.
hocam ben işyerinde öğlen yemeği yemek zorundayım. pilav çıkıyor normal yağ ile yapılmış ama yiyorum vucut geliştirme yarışmasına hazırlanmıyorum ama ben 2 ayda 12 kilo verdim.
Profesyonel değilseniz o kadar umursamayın.

3 öğün bu şekilde yediğim zaman okey oluyor, aç hissetmiyorum yani. Yemekhane yemekleri prosedüre göre 650-700 kalori arası olması lazım. Çorba, ana yemek, pilav, ve yancı olacak şekilde 4 çeşit veriyorlar. Kahvaltılar çok zayıf zaten söylememe gerek yok. Akşam yemeğinde bazen tatlı olabiliyor 4. fakat yemekhane yemeğini yiyip doydum diyebileceğim menü sayısı ayda 5’i geçmez. Yarın sabah ve akşam menüsünü fotoğraf olarak atarım.

hocam ben işyerinde öğlen yemeği yemek zorundayım. pilav çıkıyor normal yağ ile yapılmış ama yiyorum vucut geliştirme yarışmasına hazırlanmıyorum ama ben 2 ayda 12 kilo verdim.
Profesyonel değilseniz o kadar umursamayın.
Ben haziran ayında 92 kiloydum. Eylülde spora başladığım gün 81.4 kilogram çıktım. Yani ben yaklaşık 10.5 kilo vermiş şekilde başladım spora. Tekrar almak istemiyorum, vermek zor oluyor zira. Pilavın benim vücuduma etkisi yağ olarak mı dönüyor ağırlıklı olarak yoksa kas olarak mı dönüyor onu çözersem sorun kalmaz. Zira 3 kilo aldım 1 ayda fakat fiziksel olarak beni rahatsız edecek bir görünüm yaratmadı bu 3 kili. Ancak bu şekilde devam edersem ve bir 3 kilo daha alırsam o zaman sıkıntı olur mu endişeliyim. Önden rotayı belirleyelim başımız ağrımasın maksat.

3 öğün bu şekilde yediğim zaman okey oluyor, aç hissetmiyorum yani. Yemekhane yemekleri prosedüre göre 650-700 kalori arası olması lazım. Çorba, ana yemek, pilav, ve yancı olacak şekilde 4 çeşit veriyorlar. Kahvaltılar çok zayıf zaten söylememe gerek yok. Akşam yemeğinde bazen tatlı olabiliyor 4. fakat yemekhane yemeğini yiyip doydum diyebileceğim menü sayısı ayda 5’i geçmez. Yarın sabah ve akşam menüsünü fotoğraf olarak atarım.

Ben haziran ayında 92 kiloydum. Eylülde spora başladığım gün 81.4 kilogram çıktım. Yani ben yaklaşık 10.5 kilo vermiş şekilde başladım spora. Tekrar almak istemiyorum, vermek zor oluyor zira. Pilavın benim vücuduma etkisi yağ olarak mı dönüyor ağırlıklı olarak yoksa kas olarak mı dönüyor onu çözersem sorun kalmaz. Zira 3 kilo aldım 1 ayda fakat fiziksel olarak beni rahatsız edecek bir görünüm yaratmadı bu 3 kili. Ancak bu şekilde devam edersem ve bir 3 kilo daha alırsam o zaman sıkıntı olur mu endişeliyim. Önden rotayı belirleyelim başımız ağrımasın maksat.
Profesyonel şekilde aldığım besleme programım belki sana yardımcı olablir
Kahvaltı
2 adet Tüm Yumurta
2 adet Yumurta beyazı
75 gr Yulaf
30 gr Hindi füme
Öğle
200 gr Tavuk Göğüs
100 gr Basmati Pirinç
1 çorba kaşığı Zeytinyağı (Yemek için)
Ara Öğün
1 adet Yeşil elma
10 adet Çiğ badem
Akşam
200 gr Tavuk Göğüs
50 gr Basmati Pirinç
1 porsiyon Yeşillik ve Sebze
Gece
4 çorba kaşığı Az yağlı lor peyniri
Bunların hepsini yapıyormusun dersen tabiki yapamıyorum elimden geldiğince uymaya çalışıyorum ama düzenli sporla emin ol müthiş yağ yakabilirsin. Sadece acele etme sabır.

Profesyonel şekilde aldığım besleme programım belki sana yardımcı olablir
Kahvaltı
2 adet Tüm Yumurta
2 adet Yumurta beyazı
75 gr Yulaf
30 gr Hindi füme
Öğle
200 gr Tavuk Göğüs
100 gr Basmati Pirinç
1 çorba kaşığı Zeytinyağı (Yemek için)
Ara Öğün
1 adet Yeşil elma
10 adet Çiğ badem
Akşam
200 gr Tavuk Göğüs
50 gr Basmati Pirinç
1 porsiyon Yeşillik ve Sebze
Gece
4 çorba kaşığı Az yağlı lor peyniri
Bunların hepsini yapıyormusun dersen tabiki yapamıyorum elimden geldiğince uymaya çalışıyorum ama düzenli sporla emin ol müthiş yağ yakabilirsin. Sadece acele etme sabır.
Yurtta bunu uygulama şansım hiç yok. Mutfak olsaydı belki. Yurt kahvaltısı, spor, protein tozu, 320 gram tavuk göğsü, yurt akşam yemeği. Bu şekil bir plan oluşturabilirim. Yurtta hemen her çeşit yemek çıktığı için çeşitli gıdaları da almış olurum.

Esasen şuan birinci önceliğim yağ yakmak değil. Evet göbek var ama gitmeyecek bir göbek değil. Sorun şu ki mevcut planımda göbeği yıkıyor muyum? Yoksa göbek yapıyor muyum bunu bilmiyorum. Aşağıya güncel durumu atıyorum.

Geri
Yukarı