Spor için doğru beslenme nasıl olmalı?

Yurtta bunu uygulama şansım hiç yok. Mutfak olsaydı belki. Yurt kahvaltısı, spor, protein tozu, 320 gram tavuk göğsü, yurt akşam yemeği. Bu şekil bir plan oluşturabilirim. Yurtta hemen her çeşit yemek çıktığı için çeşitli gıdaları da almış olurum.

Yurtta uygulanmaya yaklaşık olarak müsait bir liste aslında.

Sabah yumurta veriyorlardır, yulafı her yerde saklayıp her şekilde yemek mümkün, akşamları zaten tavuk pilav yemektesiniz. Yeşillik sebze kısmınıda yurt yemeklerinden dengeli bir şekilde alırsınız zaten. Miktar kısmı ise tamamen bünyeye bağlı bir durum. 90 kg kas olan biri ile 90 kg yağ olan birinin diyeti miktar olarak çok farklı olmak zorunda.

Bence siz bir pilavı kısıp deneyin nereye gidiyor bir bakın. Zaten olmayacak gibiyse 2-3 günde duvarlara tırmanırsınız yemek yemek için.

Yurtta bunu uygulama şansım hiç yok. Mutfak olsaydı belki. Yurt kahvaltısı, spor, protein tozu, 320 gram tavuk göğsü, yurt akşam yemeği. Bu şekil bir plan oluşturabilirim. Yurtta hemen her çeşit yemek çıktığı için çeşitli gıdaları da almış olurum.

Esasen şuan birinci önceliğim yağ yakmak değil. Evet göbek var ama gitmeyecek bir göbek değil. Sorun şu ki mevcut planımda göbeği yıkıyor muyum? Yoksa göbek yapıyor muyum bunu bilmiyorum. Aşağıya güncel durumu atıyorum.

Sıkıntı edicek kadar bir göbek yok . 3 ay max gider. Hemde rahat rahat.Senden belki fazla olabilirim .
Güncel form ve eski form

Yurtta uygulanmaya yaklaşık olarak müsait bir liste aslında.

Sabah yumurta veriyorlardır, yulafı her yerde saklayıp her şekilde yemek mümkün, akşamları zaten tavuk pilav yemektesiniz. Yeşillik sebze kısmınıda yurt yemeklerinden dengeli bir şekilde alırsınız zaten. Miktar kısmı ise tamamen bünyeye bağlı bir durum. 90 kg kas olan biri ile 90 kg yağ olan birinin diyeti miktar olarak çok farklı olmak zorunda.

Bence siz bir pilavı kısıp deneyin nereye gidiyor bir bakın. Zaten olmayacak gibiyse 2-3 günde duvarlara tırmanırsınız yemek yemek için.
Yulafı yoğurtla yerim, seviyorum bu ikiliyi.

Pilav yerine sadece tavuk göğsüne geçiyorum, karbonhidrat azalıyor. Protein ciddi derecede artmış oluyor. Geri kalanı da dediğiniz gibi olur zaten. Bu arada sabahları yumurta çoğu zaman çıkmıyor. Odaya elektrikli ocak airfryer tarzı bir şey alsam tavuğu da kendim yapardım aslında.

Sıkıntı edicek kadar bir göbek yok . 3 ay max gider. Hemde rahat rahat.Senden belki fazla olabilirim .
Güncel form ve eski form
https://ibb.co/K9v8twS
Tebrik ederim çok iyi geçiş olmuş. Dediğiniz gibi aman aman göbek yok. Doğru beslenme ve spor ile ben de güzel bir forma ulaşacağıma inaniyorum. Bakalım yarından başlıyorum :)

Sen direk protein odaklısın . Temiz kaloride alman lazım . Protein ağırlıklı besinlerden günlük kalorini alamazsın. Kas kaybı yaşarsın. Amaçın ne tam olarak bilmiyorum .

Sen direk protein odaklısın . Temiz kaloride alman lazım . Protein ağırlıklı besinlerden günlük kalorini alamazsın. Kas kaybı yaşarsın. Amaçın ne tam olarak bilmiyorum .
Amacım kas inşası ve fit bir vücuda sahip olmak. Pilavın yerine sadece tavuk yiyeceğim bir kaç günlüğüne Xentios hocamızın dediği durumu gözlemlemek adına. Pilavın çıktığı senaryoda çok aç hissedecek miyim ona bakalım diye. Bilmiyorum başka ne şekilde bu durumu çözebilirim.

Amacım kas inşası ve fit bir vücuda sahip olmak. Pilavın yerine sadece tavuk yiyeceğim bir kaç günlüğüne Xentios hocamızın dediği durumu gözlemlemek adına. Pilavın çıktığı senaryoda çok aç hissedecek miyim ona bakalım diye. Bilmiyorum başka ne şekilde bu durumu çözebilirim.
Dostum boy kilo verirmisin bana ?

• Protein: 140G
  • Karbonhidrat: 170G
  • Yağ: 66g
  • Kalori: 1980 kcal
Buyur alman gereken herşey burda tabi sporla beraber.
Tamamdır teşekkürler.

@31147 @Mitmit34

Sabah 06.45 2 tane poğaça. Biri kaşarlı biri sade.

7.30 - 9.00 spor

9.30 KYK Kahvaltı (Resimde yok 1 tane de haşlanmış yumurta yedim.)

17.30 KYK Akşam Yemeği

Şinitzel + Patates Kavurma (381 Kcal)
Mercimek Çorba (140 kcal)
Makarna (240 Kcal)
Ayran (76 kcal)

Şimdi de açım, yemek söylemeyi düşünüyorum. Vize dönemi geldiği için sabahlıyorum zaten her gün. 1 ölçek Protein tozunu da alırım birazdan. Durum böyle. Fikirleriniz neler?

Edit: Aynı foto koymuşum,
Akşam yemeği;

Tavuk pilav yerine de soslu tavuk söyleyeyim dedim içindeki makarna aşırı fazla geldi. Yedim hepsini. Sanırım yine başaramadım…

Son düzenleme:
Geri
Yukarı