Spor programı nasıl?

Müslüm Ç

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, spor programimda bir hata veya düzeltilmesi gereken yer var mı danışmak istedim şimdiden teşekkür ederim.
Gün 1 gögüs arka kol.
Chest pres koltuk en dipte geniş tutuş 6 agır 12 hafif.
Incline dumbel fly 3-10 agir kilo.
Cable crossover 4-12 pause bekleterek.
Incline dumbell pres 6 agir 10 hafif 4 set.
Hemen ardindan dumbell sikistirma tükeniş.

Push down 3 set 10 tekrar hemen ardindan reverse push down hafif kilo 10 tekrar.
Rope push down agir 3-10
Triceps pres 4 -12

Gün 2 sirt on kol.

Barbel row 3-15
Clos cript lat puldown dar tutuş 6 agir 12 hafif 4 set.
Cable v bar agir kilo 4-10 sıkıştırdık bekledik.
Ches supported row 3-12
Deatlift 6-8 tekrar agir kilo 2 set.

Scoot curl bench sehpasinda 3-15
Cable curl 3-12
Rope curl 3-10
Z bar incline sehpada dizlerin ustunde dar tutus 3-12

3.gun omuz.
Shoulder pres machine 15-8 10-10 5-12 3 set dropluu.

Smith machıne makine shoulder pres 6 pause 12 agresif 3 set.

Dumbel front raise 12 tekrar hemen bir düşük kilo bar alıp tükenişe git 3 set.

Lateral raise iki agırlık seçip 8 tekrar atıp dinlenmeden diger agırlık ta 10 tekrar 4 set.

Bent over sıde raise 4-12

4. gün bacak.
Leg extension 8-12 4 set.
Squat 3-10
Leg curl 3-12
Lung agırlıklı 3-15
Bulgarian squat 3-12
Leg press 3-10

5.gün ön kol arka kol.
21 curll 3 farklı agırlık. Agırdan düşüge dogru 7 7 7
Barbekü curll ağır kilo.
Rope curll dar tutuş.
Reverse puşhdown.
Z bar trıceps press.
Rope puşh down yukarıdan.
Hepsi 3'er set 15'er tekrar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla hareket var ve çok karıştırmışsın 6 ağır 12 hafif falan. Göğüs gününde bir tane press bir tane de açış yeterli, eğer hacim biraz yüksek olsun dersen bir tane daha press koyabilirsin.

Örnek;
Bench press 3x6
İncline dB press 3x10
Pecdeck/Cable crossover 3x12

Bu hareketlerin hepsini tükenişe 1-2 tekrar kalaya göre ayarla, yani bench pressi 6 tekrar çıkarıp, zorlasan 1 tekrar daha çıkarabilecek bir ağırlıkta yap, yani hem tükenişe gitme hem de tükenişe çok uzak kalma. Son set tükenişe gidebilirsin her harekette.
Bu şekilde günde 9 haftada 18 set göğüs yapmış oluyorsun bu da gayet yeterli, hatta ben olsam incline press koymazdım, onun yerine antrenman sonuna 1-2 set tükeniş dips koyarım göğüs ve triceps için, ki öyle de yapıyorum.

Triceps olarak da 1 hareket yapıyorum ben, triceps overhead extension. Tabii ben göğüs gününde omuz da yaptığım için triceps bayağı bir çalışıyor o yüzden çok harekete gerek duymadım. Sende koyuyorsan 1 veya 2 hareket koymanı öneririm.

Sırt için de üç hareket yeterli, 2 dikey 1 yatay veya 2 yatay 1 dikey şeklinde, 1. çekiş günü yatay 2. çekiş günü dikey odaklı yapabilirsin. Burada da yine son set tükenişe gitmelisin.

Örnek;
Lat pulldown 3x10.
Chest supported row 3x12.
Seated cable row 3x12
Rear delt fly 3x12.

Kol için de 2 hareket yeterli olur, preacher curl ve incline curl şeklinde, ikişer set 10-12 tekrar aralığında yapabilirsin. Antrenman sonuna da isteğe bağlı bilek eklenebilir.

Bacak günü de aşağıdaki hareketler yeterli olur, eğer set aralarında güzelce dinlenip sağlam setler yapıyorsan. Squatı 3 set 6-8 tekrar aralığında, diğerlerini 4 set 10-12 tekrar aralığında yapabilirsin, kalf da tekrarlar biraz daha yükselebilir. Leg press mi squat mı dersen bence squat ama yine de karar senin. Kalf için de leg press veya smith machine kullanabilirsin, dizlerin açık olsun kırık olmasın oturarak yapılan kalf makinesini önermem.

Squat/Leg press.
Seated leg curl
Leg extension
Calf raise

Pazartesi itiş, salı çekiş, çarşamba bacak, perşembe off, cuma itiş, cumartesi çekiş şeklinde yapmanı öneririm. Omuzu pazartesiye at 2 set shoulder press, 3-4 set lateral koy. Ön omuz zaten bench press fly hareketlerinde falan çalışıyor o yüzden 2 set shoulder press yeterli olur. Sorun varsa sorabilirsin.

Çok fazla hareket var ve çok karıştırmışsın 6 ağır 12 hafif falan. Göğüs gününde bir tane press bir tane de açış yeterli, eğer hacim biraz yüksek olsun dersen bir tane daha press koyabilirsin.

Örnek;
Bench press 3x6
İncline dB press 3x10
Pecdeck/Cable crossover 3x12

Bu hareketlerin hepsini tükenişe 1-2 tekrar kalaya göre ayarla, yani bench pressi 6 tekrar çıkarıp, zorlasan 1 tekrar daha çıkarabilecek bir ağırlıkta yap, yani hem tükenişe gitme hem de tükenişe çok uzak kalma. Son set tükenişe gidebilirsin her harekette.
Bu şekilde günde 9 haftada 18 set göğüs yapmış oluyorsun bu da gayet yeterli, hatta ben olsam incline press koymazdım, onun yerine antrenman sonuna 1-2 set tükeniş dips koyarım göğüs ve triceps için, ki öyle de yapıyorum.

Triceps olarak da 1 hareket yapıyorum ben, triceps overhead extension. Tabii ben göğüs gününde omuz da yaptığım için triceps bayağı bir çalışıyor o yüzden çok harekete gerek duymadım. Sende koyuyorsan 1 veya 2 hareket koymanı öneririm.

Sırt için de üç hareket yeterli, 2 dikey 1 yatay veya 2 yatay 1 dikey şeklinde, 1. çekiş günü yatay 2. çekiş günü dikey odaklı yapabilirsin. Burada da yine son set tükenişe gitmelisin.

Örnek;
Lat pulldown 3x10.
Chest supported row 3x12.
Seated cable row 3x12
Rear delt fly 3x12.

Kol için de 2 hareket yeterli olur, preacher curl ve incline curl şeklinde, ikişer set 10-12 tekrar aralığında yapabilirsin. Antrenman sonuna da isteğe bağlı bilek eklenebilir.

Bacak günü de aşağıdaki hareketler yeterli olur, eğer set aralarında güzelce dinlenip sağlam setler yapıyorsan. Squatı 3 set 6-8 tekrar aralığında, diğerlerini 4 set 10-12 tekrar aralığında yapabilirsin, kalf da tekrarlar biraz daha yükselebilir. Leg press mi squat mı dersen bence squat ama yine de karar senin. Kalf için de leg press veya smith machine kullanabilirsin, dizlerin açık olsun kırık olmasın oturarak yapılan kalf makinesini önermem.

Squat/Leg press.
Seated leg curl
Leg extension
Calf raise

Pazartesi itiş, salı çekiş, çarşamba bacak, perşembe off, cuma itiş, cumartesi çekiş şeklinde yapmanı öneririm. Omuzu pazartesiye at 2 set shoulder press, 3-4 set lateral koy. Ön omuz zaten bench press fly hareketlerinde falan çalışıyor o yüzden 2 set shoulder press yeterli olur. Sorun varsa sorabilirsin.
Yani
Pazartesi göğüs omuz triceps
Sali sırt biceps
Çarşamba bacak
Cuma göğüs triceps
Cumartesi sırt biceps
Şeklinde mi çalışayım?

Yeni konular

Geri
Yukarı