Spor salonu beni daraltıyor

Bisikletim çok çok iyi değil Bianchi'nin 2017 de aldığım çelik gövdeli bir modeli sağlık sorunum yok aksine hızlı kilo verebiliyorum kendimi kastığımda.


Ekstra yağlı değilim yağ genelde karın bölgesinde birikmiş durumda.
Hocam nerede biriktiği önemli değil. Karnınızda ise karın bölgenizde sarkmalar oluşabilir. Kesin demiyorum ama belli bölgelerde yağ birikmiş insanlar sadece kardiyo yapınca vücut diriliği düşüyor ve sarkmalar oluşuyor. Sizde böyle olacak demiyorum ama bazı bölgelerinizde biriken yağlarınız varsa ve sadece kardiyo yaparsanız sarkıklar oluşabilir bahsettiğiniz bölgede. O yüzden en azından şınav, mekik veya kendi vücut ağırlığınızla yapılabilecek başka egzersizleri de ekleyin ne olur ne olmaz. Evet yürüyüş kardiyo en önemli şeylerden biridir sağlık için ama vücudumda sarkma olmasın diyorsanız belli başlı egzersizleride yapmanızda fayda var. Zayıflamanın her türlüsü sağlıklı değildir. Doğru zayıflamak önemlidir.
 
Hocam nerede biriktiği önemli değil. Karnınızda ise karın bölgenizde sarkmalar oluşabilir. Kesin demiyorum ama belli bölgelerde yağ birikmiş insanlar sadece kardiyo yapınca vücut diriliği düşüyor ve sarkmalar oluşuyor. Sizde böyle olacak demiyorum ama bazı bölgelerinizde biriken yağlarınız varsa ve sadece kardiyo yaparsanız sarkıklar oluşabilir bahsettiğiniz bölgede. O yüzden en azından şınav, mekik veya kendi vücut ağırlığınızla yapılabilecek başka egzersizleri de ekleyin ne olur ne olmaz.

Tabii ki sadece kardiyo yapmayacağım şınav mekik zaten her şekilde yapacağım hareketler.
@Samet Erkan geçen yaz pandemide aldığım fazladan 10 kiloyu 2.5 ayda 2 günde bir 25-30 Km'lik sürüşler yaparak geri verdim. Sağlık sorunun yoksa bisiklet kadar sağlam kilo verdirip aynı zamanda zevk aldıran bir spor henüz deneyimlemedim. Tabii zevk kısmını bisikletinin kalitesi ve rotan çok etkiler.

Sanırım şu atmosferde bisiklet sürmek kadar hiçbir şey iyi gelmiyor bana.
 

Dosya Ekleri

  • 20220516_202949.jpg
    20220516_202949.jpg
    67,6 KB · Görüntüleme: 16
Tabii ki sadece kardiyo yapmayacağım şınav mekik zaten her şekilde yapacağım hareketler.
Tamam onları yaparsanız sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Zaten şınav sarkıklık oluşmaması için en etkili hareketlerden biri o bile yetebilir ama mutlaka yapın.
 

Geri
Yukarı