Spor salonunda ne yapılmalı?

"Kreatine spora başladıktan 2-3 ay sonra başlayın" olayını kim uydurdu da herkes tekrar etmeye başladı acaba 😄 zaten al diye dayatmamışım isterse alabilir. Hareketleri bilmekle kreatin kullanmak arasındaki alakayı da anlamadım.

Creatine in Health and Disease - PMC antrenmansız bireyler üzerinde.

Creatine for Exercise and Sports Performance, with Recovery Considerations for Healthy Populations - PMC

Ve daha bir sürü araştırma.
Kullanılmaması için bir sebep göremiyorum ben.

Arka kol hacmi aşırı fazla. 16 set 4 hareket çok. Arka kol gibi hasara yatkın ve geç toparlanan bir kasta özellikle.
Barbell row da iyi bir hareket değil göğüs destekli bir üst sırt rowu daha iyi olur.

Creatin iyidir hocam gec baslamasini onermemin sebebi spora ilk basta cok para harcayip 2. hafta birakanlar oluyor goruyoruz bunu birakicaksa bile en azindan elinde patlamasin diye alistiginda almalarini oneriyorum genelde.

Creatin iyidir hocam gec baslamasini onermemin sebebi spora ilk basta cok para harcayip 2. hafta birakanlar oluyor goruyoruz bunu birakicaksa bile en azindan elinde patlamasin diye alistiginda almalarini oneriyorum genelde.
O taraftan evet haklısın ben başlanmaması gerektiğini söyleyen arkadaşa dedim. Hareketleri bilmekle kreatin kullanmak arasında bir alaka yok.

"Kreatine spora başladıktan 2-3 ay sonra başlayın" olayını kim uydurdu da herkes tekrar etmeye başladı acaba 😄 zaten al diye dayatmamışım isterse alabilir. Hareketleri bilmekle kreatin kullanmak arasındaki alakayı da anlamadım.

Creatine in Health and Disease - PMC antrenmansız bireyler üzerinde.

Creatine for Exercise and Sports Performance, with Recovery Considerations for Healthy Populations - PMC

Ve daha bir sürü araştırma.
Kullanılmaması için bir sebep göremiyorum ben.

Arka kol hacmi aşırı fazla. 16 set 4 hareket çok. Arka kol gibi hasara yatkın ve geç toparlanan bir kasta özellikle.
Barbell row da iyi bir hareket değil göğüs destekli bir üst sırt rowu daha iyi olur.

Hocam hareketi bilmeden vücutu tam hacmi ile kullanıp yoramazsınız ve aldığınız takviyenin bir mantığı olmaz boşu boşuna organlarınızı yorarsınız. Şimdi bilgisayar ile ilgili bir forum olduğundan kolay bir şekilde bilgisayar üzerinden örnek vereyim, ramlarınızı tam performansta kullanacak çift monitör veya oyun oynamadığınızı düşünelim sizin buna ekleme yapıp yükseltmenin bir manası yok vücudunuzda zaten yeterli miktarda takviyeniz bulunuyor neden ekstra takviyeye ihtiyaç duysun ki 2 3 ay söylemini de genel bilmeyen biri için salonu tanıma süresi olarak verdim kimisi bir haftada öğrenir kimisi 1 ayda öğrenir kimisi zaten biliyordur ilk haftadan takviye alır şimdi creatin öyle zararlıdır böyle zararlıdır zaten demedim bende de var ama daha salona yeni girmiş birine takviye önerilmemesi gerekir.

Spora girmeden önce ve sonrasında magnezyumunuzu dengelemek için meyvelerinizi düzgün şekilde tüketin vitaminlerinizi ayarında tutun kas kasılmaları kramplar yaşamaya başlarsanızda magnezyum takviyesi alınabilir. Sizin değerlerinizi bilemem ama ben kendimden örnek vereyim günlük magnezyum takviyemi ve omegamı D3k2'mi düzenli kullanırım besinlerime dikkat ederim. Muay Thai hayatımda daha önce hiç takviye kullanmadan bu şekilde ilerledim fitness yaparkende takviye kullanmıyordum şimdi fitnesstan boydybuilde geçtiğim için takviye alıyorum şu anlık bu takviyeleri dediğim gibi fazla düşünmeyin. İleride tahlillerinize göre bir karar verirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam hareketi bilmeden vücutu tam hacmi ile kullanıp yoramazsınız ve aldığınız takviyenin bir mantığı olmaz boşu boşuna organlarınızı yorarsınız.
Kreatinin faydaları sadece sporla sınırlı değil diyorum ben de. Sadece bir spor takviyesi olarak görülüyor halbuki sağlıkta da bir sürü alanda faydası var. Hem zihinsel hem fiziksel. Boşa gitmesi gibi bir durum yok. Hareketleri bilsen de bilmesen de kaslarda su tutacak ve dayanıklılık sağlayacak. Kreatin herhangi bir organı da yormuyor. Herhangi bir zararı yok.

Tamamdır hocam sizin görüşünüz bu şekilde benim görüşüm bu şekilde durmazsak bu konu üzerine bir gün boyunca tartışırız ben almadan önce son 20 yılın çoğu araştırmalarını tezlerini ödevlerini akedemik yazıları okudum. Bence en mantıklısı arkadaş kendince de araştırmalarını yaparak kendine uygun olacak şekilde hayatını idame ettirebilir gerisini ona bırakalım sonuçta bir şekilde bir yerden başlaması gerekli.

Arkadaşlar son birkaç haftadır yazılmayı düşünüyordum zaten, bugün yazıldım. Yarın başlayacağım. Haftada 3 gün gideceğim ilk hafta alışabilmek için. Zamanla gideceğim gün sayısını artıracağım. Oradaki görevli abi hareketlerin yapılış videosunu, programı da attı ama beslenmem nasıl olacak? Yapmam gereken başka ne var veya protein tozu gibi takviyeler oluyor, onlardan hangilerini ne dozda kullanmak lazım? Bunları nasıl test edip ölçebilirim?
Zamanla gerekli bilgileri öğreneceksin. Spordaki hocan beslenme konusu hakkında da seni bilgilendirecektir zaten. Ama ne olursa olsun spor salonuna bağlı kalma. Evde kendin araştırmalarını yap. Kendin öğren. Her hoca ne yazık ki çok nitelikli olmuyor. Artık pek çok kişi spor salonuna gidip kendi hazırladığı programla çalışıyor. Kendi hazırladığı dediğim oradaki spor hocasından bağımsız çalışıyor.

İşin %70'i beslenme ise %30'u spor. Bunu aslında spor salonuna yazılmadan önce bilmen lazım. Ne demek istiyorum şöyle ki; spor yapan kişiler kaslarını güçlendirmek için yüksek oranda proteinle beslenmeliler. Bu yüksek protein oranını ne yazık ki günde 4-5 yumurta yiyip haftada 2-3 kez tavuk alıp yemekle karşılayamazsın. Her gün düzenli olarak 1. dereceden protein ağırlıklı besinler tüketmek zorundasın. Yoksa gelişemezsin. Yani masraflı bir iş. Evdeki anne yemekleriyle ne yazık ki olacak iş değil. Böyle yapmazsan eğer gelişimin çok uzun sürer. Zaten nankör bir spor. 2 senede elde edeceğin gelişmeyi atıyorum 5 senede elde edersin. İnsanlar olayı sadece abur cubur yememekten ibaret sanıyor. Ne yazık ki bu yeterli değil.

Beslenme programın iyiyse protein tozu veya başka hiçbir ek takviyeye ihtiyacın yok. Doğal yoldan gitmek en iyisi.

Kreatin alabilirsin bir sakınca yok. Sadece bir spor takviyesi değil sağlıkta bir sürü alanda faydası var. Ergen, genç, orta yaşlı, yaşlı, antrenmanlı, antrenmansız her kesimden insanların kullanması gereken bir takviye bence.
Yaygın olarak karşılaşacağın 2 söylem var biri böbreklere zarar verdiği/ yorduğu. Hayır. Zararı yok.
Diğeri de saç döktüğü. Hayır, dökmüyor. Dht falan da arttırmıyor.

İyi de kreatin alındığı zaman sonuç olarak böbreklere bir yük biniyor bunu dengelemek için de çok su içmek lazım ama bunun bilincinde olmayan insanların böbrekleri gerçekten yorulabilir böbrekleri yorduğu doğru bir iddia bence.

@888498 yazdığım mesajı okur musunuz? Niye illa da bir şey alma derdindesiniz? Hiç almayın, doğal besinlerden gerekli makro bileşenleri alın. Yok yoruluyorum, yok gelişimim yavaşladı bunlar boş bahaneler.

Hocam ilk olarak mesajı size değil başka bir arkadaşa yazdım ikinci olarak şu anlık takviye alma gibi bir derdim de zaten yok yoruluyorum gelişimim yavaş gibi bahaneler de söylemedim. Diğer arkadaşa sadece benim kendi bildiğime göre kreatinin böbrekleri yorduğunu söyledim. Yazılanları okumadan niye yanıt veriyorsunuz ki?

Hocam ilk olarak mesajı size değil başka bir arkadaşa yazdım
Bana yazmadığını biliyorum. Cevap vermem için illa mesajımı alintilamana gerek yok forum burası adı üstünde.

ikinci olarak şu anlık takviye alma gibi bir derdim de zaten yok yoruluyorum gelişimim yavaş gibi bahaneler de söylemedim. Diğer arkadaşa sadece benim kendi bildiğime göre kreatinin böbrekleri yorduğunu söyledim. Yazılanları okumadan niye yanıt veriyorsunuz ki?
Sizin ozelinizde demedim zaten. Genele konuştum. Spor yapan kişiler bu bahaneleri çok sık yapıyor. Konunun ilk mesajinda da tecrübesiz olduğunuzu, kreatin ve protein tozlarını hangi ölçüde kullanmanız gerektiğini sormuşsunuz ona karşılık cevap verdim.

Ben yazılanları okuyorum da sen fazla alınıyorsun sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı