Spora Yeni Başlayan biri için tavsiyeler nelerdir?

Ben gözle görülür bir fark yaratmayacağını elbette biliyorum hocam ama yan takviyeler ile 10 ayda yapacağım vücudu 9 ayda görmek istediğim için aldım açıkçası. Görüşüne de kesinlikle saygı duyuyorum.

Bence 1 ay için böbreklerinizi yorduğunuza değmez diye düşünüyorum. Suplemente verdiğiniz parayı sağlık beslenmeye, hayvansal proteinlere verirseniz asıl farkı o zaman görürsünüz.

Ben gözle görülür bir fark yaratmayacağını elbette biliyorum hocam ama yan takviyeler ile 10 ayda yapacağım vücudu 9 ayda görmek istediğim için aldım açıkçası. Görüşüne de kesinlikle saygı duyuyorum.

Hocam kreatin dışında hiçbir destekleyici işine yaramacak kreatinde Max etkisi %2 %3 falan o bile gereksizde kaslar biraz daha büyük duruyor işte.

Bence 1 ay için böbreklerinizi yorduğunuza değmez diye düşünüyorum. Suplemente verdiğiniz parayı sağlık beslenmeye, hayvansal proteinlere verirseniz asıl farkı o zaman görürsünüz.

Günde 3-5 gram yormaz hocam böbrekleri sağlık biriyse et gibi besinlerden 3 gram kreatin alması için günde 2 kg falan kırmızı et yemesi gerek.

Hocam kreatin dışında hiçbir destekleyici işine yaramacak kreatinde Max etkisi %2 %3 falan o bile gereksizde kaslar biraz daha büyük duruyor işte.

Günde 3-5 gram yormaz hocam böbrekleri sağlık biriyse et gibi besinlerden 3 gram kreatin alması için günde 2 kg falan kırmızı et yemesi gerek.

Cretein özelinde söylemedim hocam. Suplementler genelinde söyledim. Vucuda sadece creatin gidip protein gitmedikten sonra pek de anlamı kalmıyor creatinin. Kast ettiğim şeyde tam olarak buydu.

Olay kapandığına göre creatin haricini iade ediyorum ve yerine protein tozu ekliyorum. Günlük ihtiyacımı karşılayamadığım takdirde de protein tozunu kullanacağım.

Hocam creatin olabilir ama protein tozu gereksiz. Zaten yeni başladığınız için ve kas kütleniz az olduğu için günlük protein ihtiyacını besinlerde rahatlıkla karşılıyabilirsin. Örneğin protein tozuna 3 k vereceğine 6 kilo et alıp yersin.

Hem öğlen hem akşam sebze olsun et, balık tavuk tüketimimi yapabiliyorum. Ama bazı günler geliyor bunları yoğunluk olsun, özel durumlar olsun vs. sağlayamıyorum. Zaten çok fazla su içen birisiyim o yüzden bu ikisini yazdım.

Hocam creatin olabilir ama protein tozu gereksiz. Zaten yeni başladığınız için ve kas kütleniz az olduğu için günlük protein ihtiyacını besinlerde rahatlıkla karşılıyabilirsin. Örneğin protein tozuna 3 k vereceğine 6 kilo et alıp yersin.

Yok hayır hemen almayacağım zaten bir 3 ay geçsin en azından bakalım.

Bu arada cevaplarınız için de ayrıca çok teşekkür ediyorum.

ZMA iade edip D3 alınız. Bu rehberimi okumanızı tavsiye ederim.

İşte bir gaz ile aldım. Nereden geldi bu gaz bilmiyorum 😀

Kötü veya saçma abartı bir şey almamışsın ki. Kreatin mantıklı seçim. Kreatin dışındakileri ben spor dışı da kullanıyorum düzenli illa spor için gerekli değil ama faydası olur.

Yanlış anlama lütfen ama biraz çabuk gaza geliyorsun gibi. Bir gazla satın almışsın ve şimdi de yok mok diyenlerin gazıyla hemen iade etmeyi düşünüyorsun. Karar senin tabii ki. Burada sana tavsiye verenlerin kaç tanesi 2 haftadan fazla spora gitmiş ve düzenli takviye kullanmış olabilir ki...

Herkesin söylediğine hemen itibar etme, biraz doğru kaynaklardan bilgi edinmeye çalış. Mesela bir takviye satın alacaksan eğer, neredeyse bütün takviyelerle ilgili en az 1 tane yayınlanmış makale vardır. Pubmed gibi platformlardan bilgi edinmeye çalış.

Suplemente verdiğiniz parayı sağlık beslenmeye, hayvansal proteinlere verirseniz asıl farkı o zaman görürsünüz.

Tavuklar Gdo'dan kırılıyor. Sebzelerde izin verilen miktarın 110 katı zehir ve horman tespit ediliyor.

Bu ülkede sağlıklı beslenmek bile sağlıksız.

Son düzenleme:
Creatin kasların içinde su toplayarak hem hacimli gösterir hem de daha da güçlendirir seni. Bu yüzden creatin almak kötü bir seçim değil. Ancak şöyle bir durum var;

Sporun başında kasların küçükken büyüyecek ve mutlu olacaksın ama belli bir süre geçtikten sonra büyüme normale dönecek. Yani creatin zaten var ve onun üstüne ekleyeceğin kütle normal çalışmanla gelecek olan kütle olacak. Belli bir süre geçtikten sonra "ben creatin kullanıyorum neden büyümüyorum" diye sorgulamaya başlayabilirsin. Bu yüzden sporun başında değil de biraz kendi emeklerinle kütle koyduktan sonra gelişiminin yavaşladığını düşündüğün an kullanırsan gelişimin yavaşken kasların büyüdüğünde bu seni hem motive eder hem güç artışı sağlar. Umarım anlatabilmişimdir.

Onun haricinde hareketlerden kaçma. Şunu yapmayayım bugün deme. Nizami yap gelişimi gözlerinle görürsün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı