Şu an 185 boyunda 100 kiloyum. 1-1.5 aydır spor yapıyorum. Şu an yağ oranım 24, spordan önce 27 idi. Geçen yıl 2-3 aylık bir spor geçmişim olduğu için de bıraktığım süreçteki kaybettiğim kas kütlemi geri aldım. O yüzden çok kilom değişmedi. Amacım yağ oranını düşürüp, aynı zamanda kas olarak yapılı görünmek. Göğüs+triceps, sırt+ön kol, bacak+omuz, full body ve her antrenman 20 dk eğimli tempolu yürüyüş şeklinde haftada 4 kere spora gidiyorum. 2200-2300 gibi bazal metabolizma hızım var, diyetimi bozmadıkça 1700-1800 civarı kalori alıyorum. Protein alımı olarak da kahvaltıda 4 yumurta, akşam yemeğinde de tavuk yemeye çalışıyorum fakat her zaman akşam tavuk yiyemeyebiliyorum. Ama genel olarak 100 gr alıyorum protein tozu olmadığı zaman. Kilom 100 olduğu için en az 150 almam gerektiğini duyuyorum fakat nasıl yapabilirim bilemiyorum. Supplement olarak protein tozu ve preworkout kullanıyordum fakat yeni bittiler. Öğrenci olduğum için de tekrar almam biraz zor olacak ama bakıyorum. Kreatin (genetikte varsa) saç dökme muhabbetinden ve kaslarda su toplamasıyla yağlı bir vücutta hoş duramayabileceğinden kullanmıyorum. Konuyu açma sebebim bu yaptıklarımı biraz kendi kafama göre yaptığım içindi, eğer yanlış bir şey yapıyorsam öneri almak için. Ama genel olarak sorularım: Amacım doğrultusunda ne çok önemlidir? Spor programım yanlış mı? Protein tozu ve pre olarak ne tercih etmeliyim?(proteinocn su an indirimiyle 96 servisi 2800 TL ama içinde 18 gr protein var ve diğer aminoasit değerleri düşük. Hardline ise değerleri çok iyi ama servis başına 50 TL (proteinocn 30 TL) tutuyor. Karar veremedim.)