Spora yeni başlayan için tavsiyeler nedir?

ne_60

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar spora yeni başladım. 16 yaşında, 52 kiloyum fitness yapan arkadaşlar şu ana kadar öğrendikleri bilgiler hakkında tavsiyeler verebilir mi? Yardımcı olanlara teşekkürler.

Kendinizi sartlamayin psikolojik olarak çok etkiliyor. Kilo alamadığım için geceleri uyuyamıyordum öyle söyleyeyim, zamana bırakın eninde sonunda her şey yerine oturuyor. Hareketleri nizami yapın, bunları biliyorsunuzdur zaten. Aklınıza takılan özel bir şey varsa sorabilirsiniz, yanıtlamaya çalışırım.

Arkadaşlar spora yeni başladım. 16 yaşında, 52 kiloyum fitness yapan arkadaşlar şu ana kadar öğrendikleri bilgiler hakkında tavsiyeler verebilir mi? Yardımcı olanlara teşekkürler.
Kıyafet değiştirir gibi program değiştirme. Bu sporun yarısı antrenman yarısı beslenme unutma. Saçma sapan supplementlere ihtiyacın yok yemeklerden karşılayabildiğin sürece. Sosyal medyalardaki algılara takılma mümkünse sporla ilgili hiçbir içerik tüketme bile. Özellikle Instagram çöplük tamamen popüler kültür köleleriyle dolu. Güray Aydın ve Ağırsağlam dışında düzgün içerik üreten birisi gelmedi bu sporda şu an aklıma, bu ikisini sıkı takip edebilirsin. Multivitamin ve Omega 3 alabilirsin iyi olur. Bütçen varsa magnezyum ya da direkt ZMA da iyi olur. Devamlılıktan daha önemli bir şey yok. Sonuca değil sürece bak. Şimdilik aklıma bunlar geldi.

Kendinizi sartlamayin psikolojik olarak çok etkiliyor. Kilo alamadığım için geceleri uyuyamıyordum öyle söyleyeyim, zamana bırakın eninde sonunda her şey yerine oturuyor. Hareketleri nizami yapın, bunları biliyorsunuzdur zaten. Aklınıza takılan özel bir şey varsa sorabilirsiniz, yanıtlamaya çalışırım.

Hocam haftada kaç gün çalışmalıyım çok çalışmayı seviyorum da bir de kalori ve protein miktarını soracağım.

Hocam haftada kaç gün çalışmalıyım çok çalışmayı seviyorum da bir de kalori ve protein miktarını soracağım.

4 idealdir bence, iyi hissediyorsanız split program uyguluyorsaniz 5'e çıkılabilir. Protein miktarı kilon X 1.6/2gr olarak hesaplanıyor. Kaloriyi de kilo internet sitelerinden bakman daha sağlıklı olur, kilo almak için makrolar önemli çünkü. FatSecret kullanabilirsin kalori takibi olarak, güzel uygulamaydi. Sadece biraz detaya iniyor o kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı