Spora yeni başlayanlar biri için besin değerler nasıl olmalıdır?

Tk28*

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2020
Mesajlar
868
Çözümler
2
Yer
Giresun / Görele
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
2200G / A320M / 16 GB / VEGA 8 APU
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Serbest
Selam dostlar, yaşım 19 ve lise son sınıftayım. JAMYO okumak istiyorum. Haliyle parkur vb. için vücudumu hazırlamak ve kas kütlesi yapmak, düzene sokmak için ağırlık çalışmalarına başlamak istiyorum. Ayrıca bu sporu bir nevi hobi olarak görüyorum, yapmak istiyorum.

Ama sorunum şu ki beslenme konusunda tökezliyorum yani günde rahat 50-70 gr protein + 400-650 arası (tahmini) karbonhidrat alarak 6-8 ay gibi sürede kas kütlesinde artış görebilir miyim? Çünkü eskiden bu düzen ile 1 ay sıkılaşma programı ile 1-1.5kg arası kas kütlesi kazanmıştım.

Ayrıyeten arada inşaatta baba mesleği yapıyorum, önceden kısa süreli fitness geçmişim var.

Sabah öğünüm 3 haşlanmış yumurta, 100 g beyaz peynir, 100 g lor peynir, 250 ml süt, vesaire.
Öğle ve akşam öğünüm Allah ne verdiyse yemek oldukça 😄
Ayrıyeten pilav, makarna, yulaf gibi yiyecekleri haftada 2-3 gün yapar yerim, malum fiyatlar uçuk.
 
Boyun kaç
Kilon kaç
kas gelişimi istiyorsan günlük protein alımın kilonun x2.5 gram olarak almalısın yani 80 kiloysan 200 gram protein alımı. Bunun yanı sıra karbonhidrat o kadar fazla alma eğer yağ yakmak istyorsan ortalama 150 200 gram karbonhidrat yemen lazım maximum tabi bunlar ortalama rakamlar senin vücudunun ve metabolizmanın nasıl calıstığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
 
Boyun kaç.
Kilon kaç.
Kas gelişimi istiyorsan günlük protein alımın kilonun X2.5 gram olarak almalısın yani 80 kiloysan 200 gram protein alımı. Bunun yanı sıra karbonhidrat o kadar fazla alma eğer yağ yakmak istyorsan ortalama 150 200 gram karbonhidrat yemen lazım maximum tabii bunlar ortalama rakamlar senin vücudunun ve metabolizmanın nasıl calıstığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

173cm, 68kg, protein konusunda ise alabileceğim günlük 60-70gr falan sadece sabah öğünüm. Ayrıca karbonhidrat konusunda tahmini rakam belirtmiştim. Onun dışında et, tavuk vesaire bütçem yetmiyor maalesef, ayrıca inşaata çok zorlamadığım halde bayağı kollarım parça parça dizilmişti.
 

Geri
Yukarı