Sporda ek takviyeler ve creatine kullanmanın zararı var mıdır?

VortexX0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. İyi sosyaller, ben spora başlayacağım 1-2 aya, ne gibi takviyeler almam gerek bilmiyorum. Videolardan izlediğim kadarıyla multivitamin, çinko, C vitamini, magnezyum, gibi gibi vitaminler önerileri vardı ama anlamadığım zaten multivitaminde bunlar var neden ek olarak alıyoruz? Sizlerden ricam spora başladığım zaman hangi vitaminleri almam gerek? Creatine kullanmak istiyorum aslında ama bir zararı var mıdır? Creatine olarak bu markayı uygun buldum iyi midir? Dna Nutrition Creatine Monohydrate 500gr Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum spora ilk defa baslayacak olanlarin bu tur takviyeler almasi ilk 6 ay ya da ilk 1 yil onerilmez. Ayrica doktorunuza da danismadan boyle seyler kullanilmasi veya burada tavsiye edilmesi bence tamamen sacma olacaktir.

Herhangi bir sağlık sorunun yoksa kullan, fakat spora başladığın ilk aylarda zaten ot yesen yarayacak supplementlere ek para vermenin bir anlamı yok, belirli bir süre geçtikten sonra amacına göre alabilirsin (örneğin: Hacim için kreatin, protein ihtiyacı için whey, antrenman performansı için preworkout vs.)

Spora başlamadan önce bu takviyeleri düşünmene gerek yok. 1 ay falan hiçbir ek takviye almadan yap. Daha sonra bunları düşünürsün. Multivitamin konusunda ise multivitaminin içinde diğer vitaminlerin oranı çok düşük bu yüzden ayrı ayrı alınıyor. Kreatin konusundada genetik yatkınlık varsa saç dökmeyi hızlandırır. Yatkınlık olmasa bile azıcık döker bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…