Sporda göğüslerim büyümüyor

Tarıktascilar

Centipat
Daha fazla  
17 yaşındayım 5 aydır düzenli olarak spor yapıyorum boyum 1.87 74 kilodayim 5 ayda 7 kilo aldim bir de uzadığımı söylüyorlar salondaki herkes 3-5 ay arasında vücutlarını sekillendirmis. Bende öyle bir gelisme yok vücuduma nazaran göğüslerim hiç gelismiyor bir aylık birinin benden daha çok geliştiğini söylediler sadece beklemeli miyim? Nerede yanlış yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boyun uzun zor kütle alırsın beklemelisin ama belki de yanlış hareketleri yapıyorsundur veya form doğru değildir yeteri kadar germiyorsundur hangi hareketleri yapıyorsun göğüs için?

Bench press.
İncline bench.
Fly.
Dumbell incline press.
Chest press.

Dostum söylediğin 4 harekette hem omuza hem göğüse vuruyor hatta savaş cebeci bir videosunda test etmişti bench tarzı hareketler omuza daha çok vuruyor diye belki de halatla çekme tarzı göğüs hareketlerini kullanmalısın ama boy çok büyük etken sürece sadık kal her türlü gelişirsin.

Motivasyonunu kaybetme dostum 3-5 ayda gelişen elemanlar kısa boylu olur genelde senin boyun uzun olduğu için kas grupların da uzun oluyor haliyle doldurması daha uzun sürüyor, sabırla antrenmanlarına devam et. Beslenmene dikkat et, ağırlıklarını arttırmaya bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bench press
İncline bench
Fly
Dumbell incline press
Chest press
Kaldırdığın ağırlıklar seni zorluyor mu peki? Gidip 4*12 çıkaracak kadar hafif ağırlık ile giriyorsan normal büyümemesi. Ayrıca formunun doğru olduğundan emin misin?

Kaldırdığın ağırlıklar seni zorluyor mu peki? Gidip 4*12 çıkaracak kadar hafif ağırlık ile giriyorsan normal büyümemesi. Ayrıca formunun doğru olduğundan emin misin?

Formu bozmamak için girebildigim en yüksek ağırlıkta giriyorum formumu bozacak kadar arttirmiyorum ama bench her hafta degisiyor geçen hafta 60 kilo 4×12 çıktı bu hafta 40 kiloyla zorlandim. Omzumdan dolayı galiba

Motivasyonunu kaybetme dostum 3-5 ayda gelişen elemanlar kısa boylu olur genelde senin boyun uzun olduğu için kas grupların da uzun oluyor haliyle doldurması daha uzun sürüyor, sabırla antrenmanlarına devam et. Beslenmene dikkat et, ağırlıklarını arttırmaya bak.

Arttırmaya çalışıyorum ama unuttuğum bir şey var çok güçsüzlük çekiyorum enerjim düşük gücüm düşük bunlara rağmen setlerimi aksatmadan hedef tekrara kadar çıkarıyorum ama günün sonunda bitiyorum nefes almakta güçlük geçiyorum bir arkadaşım creatin kullanmamı önerdi.

Formu bozmamak için girebildigim en yüksek ağırlıkta giriyorum formumu bozacak kadar arttirmiyorum ama bench her hafta degisiyor geçen hafta 60 kilo 4×12 çıktı bu hafta 40 kiloyla zorlandim. Omzumdan dolayı galiba.
Formunuzun doğru olduğunu düşünüyorsanız o zaman boyunuzdan dolayıdır. 10 kiloyu 160 birine eklemekle 190 birine eklemek aynı görünüşü değiştirmez. Ayrıca kaslar yağlara göre daha az alan kapladığı için büyüse dahi hemen fark edilecek bir şey değil bu. Şuanki fotoğrafınızı çekip bundan 3 ay sonraki fotoğrafınıza bakarsanız değişim görürsünüz. Ancak her gün bakıp büyümüyor demek doğru değil. Dediğiniz gibi spor yaparak 5 ay geçirip gelişim göstermemek elde değil çünkü. Eskilerden fotoğrafınız varsa şimdiki halinizle, eğer yoksa şimdiki halinize 5 ay sonraki halinizle karşılaştırın.

Yeni konular

Geri
Yukarı