Spordan sonra oluşan bel yorgunluğu

Critox

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2019
Mesajlar
177
Dostlar selamlar, bildiğiniz gibi hepimiz 1 senedir karantinadayız ve maalesef ki çoğu kişi benim gibi ani bir kilo artışı yaşamakta. Karantina dönemi boyunca aldığım 25 kiloyu vermek ve vücut kondisyonunu tekrar kazanmak için, yardımcı spor uygulamalarıyla beraber vücut geliştirme sporuna başladım (1 sene önce de bu sporla ilgileniyordum.) Fakat daha önceden spor salonlarında yaşamadığım bir 'bel yorgunluğu' yaşamaya başladım. Spor esnasında belimin durumunu sürekli olarak kontrol ediyorum ve herhangi bir şekilde ne belimi oynatıyorum ne de yanlış bir pozisyonda duruyorum fakat spordan birkaç dakika sonra belim hafif derecede ağrıyor ve belimin yorulduğunu hissederek bir yerlere oturma gereksinimi duyuyorum. (o kadar ağır bir yorgunluk değil ama yine de yaşamak istemiyorum.) Bu tarz şeyleri bir uzmana sormak en sağlıklısı fakat maalesef ki çevremde herhangi bir spor uzmanı olmadığından dolayı sizlere soruyorum. Bel yorgunluğunu kişisel olarak ani kilo artışı ve uzun süre spor yapmayışıma bağlıyorum. Siz böyle bir şey yaşadınız mı? Spora devam etmeli miyim?
 
Son düzenleme:
Bel fıtığı varsa zaten bele yanlış bir hareket yapmasan bile sıkıntı çıkar. Bunun için beyin cerrahına veya ortopediste görün ve eğer varsa sadece yüzme yapabilirsin maalesef. Aksi taktirde belin iyice ilerleyebilir.
 
Bel fıtığı varsa zaten bele yanlış bir hareket yapmasan bile sıkıntı çıkar. Bunun için beyin cerrahına veya ortopediste görün ve eğer varsa sadece yüzme yapabilirsin maalesef. Aksi taktirde belin iyice ilerleyebilir.
Açıkçası bel fıtığı olduğunu düşünmüyorum, yazıda da belirttiğim gibi kat kat daha yüksek ağırlıklarla herhangi bir sıkıntı olmadan uzun süre çalıştım.
 
Onu o şekilde anlayamazsın, bende 3 ay ağırlık kaldırdım bir şey olmadı, en son ayakkabımı bağlarken şiddetli ağrıyla ortaya çıktı. Sende oladabilir olmayadabilir en iyisi uzmanına sor.
 
Hamstring kısalığına bağlı olabilir bel ağrın dostum YouTube'dan ilgili videolara bakıp kısa olup olmadığını anlayabilirsin. Ona uygun açma germe egzersizleri yaparsan düzelebilir. Buradan tahmin edebiliyoruz ancak.

Aynı zamanda anterior pelvic tilt dediğimiz durumdan da kaynaklanıyor olabilir. En azından benim öyleydi uzun zamandır fitness yapmama yüksek ağırlıklar altına girmeme rağmen garip bir bel ağrım oluyordu sebebi hamstring kısalığı ve anterior pelvic tilt kaynaklıydı.
 
Kaç kilolarda çalışıyorsunuz? Bel fıtığı düşük kilolarda seyrek görülen birşey. Daha önceden bir rahatsızlık yoksa düşük kilolar bel fıtığı genellikle yapmaz. Fakat deadlift,squat,T-bar row ve çeşiti sırt egzersizlerinde yüksek kilolarda çalışıyorsanız en ufak hatalı açı bile sizi bel fıtığı yapabilir. Mutlaka kontrol ettirin. Olmaz etmez demeyin oluyor çünkü.
 
Kaç kilolarda çalışıyorsunuz? Bel fıtığı düşük kilolarda seyrek görülen bir şey. Daha önceden bir rahatsızlık yoksa düşük kilolar bel fıtığı genellikle yapmaz. Fakat deadlift, squat, T-bar row ve çeşiti sırt egzersizlerinde yüksek kilolarda çalışıyorsanız en ufak hatalı açı bile sizi bel fıtığı yapabilir. Mutlaka kontrol ettirin. Olmaz etmez demeyin oluyor çünkü.

Spor salonunda olmadığım için o kadar ağır kilolara giremiyorum. 6 kiloluk iki dumbbell ile çalışıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı