Sporun boya bir etkisi olur mu?

jantirookaie

Femtopat
Merhaba. Ben 16 yaşındayım. Spor salonuna gitmeyi düşünüyorum. Kimisi ağırlık kaldırmanın vs. boy uzamasına engel olduğunu söylüyor, kimisi aksine kemiklerin esneyerek geliştiğini, sporun boy uzamasına katkısı olduğunu söylüyor. Bazıları da sporun boya olumlu veya olumsuz etkisi olmadığını söylüyor. Vücut geliştirmeyle uğraşan birkaç abiye sordum. Bazıları spora başladıklarından beri tabii ergenlik çağında ciddi bir boy artışı yaşadıklarını söylediler. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben 16 yaşındayım. Spor salonuna gitmeyi düşünüyorum. Kimisi ağırlık kaldırmanın vs. boy uzamasına engel olduğunu söylüyor, kimisi aksine kemiklerin esneyerek geliştiğini, sporun boy uzamasına katkısı olduğunu söylüyor. Bazıları da sporun boya olumlu veya olumsuz etkisi olmadığını söylüyor. Vücut geliştirmeyle uğraşan birkaç abiye sordum. Bazıları spora başladıklarından beri tabii ergenlik çağında ciddi bir boy artışı yaşadıklarını söylediler. Siz ne düşünüyorsunuz?

Zararı olmaz, aksine destekler uzamanızı diye biliyorum, barfiks gibi hareketlerde de omurga anlık esnediği için maximum 2-3 cm o da geçici olur, fakat postürünüz bozuksa kambursanız düzelirsiniz ve 2-3cm kalıcı olur. Spor yapmak gayet iyidir gidin daha plaklarınızda kapanmamış zaten boy konusunuda takmayın %80 genetik %20 dış faktör spor yediklerin falan.

burada güzel anlatmışlar okuyabilirsiniz.

Geri
Yukarı