Sporun ilk ay için 1500 kalori açığı yapmak problem olur mu?

Spora önceden gidiyordum bilgim var biraz.
İnternetten hesap yaptım. BMR'ım 2000 çıktı. Sporu da ekleyince 3000 civarında kalori yapıyorum çıktı. Bunun için kafamdan 2500'den başlayıp 200e azalan bir beslenem falan düşünüyordum ama spor salonundaki hocadan yardım istedim.
120 kilo ve 187 boyundayım. Yağları hızlı atmak için galiba 1300 kalorilik bir program atıp 40 gün bunu uygulayacağız dedi. Tamam dedim ama buraya da sormak istedim.
Her tür programı uygularım ama 2-3 sorum var.
1- Sonrasında sıkıntı çıkar mı?
2- Antrenmanda çok midem bulanıyor ne yapabilirim?
3-ciddi ciddi soruyorum okula problem olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hepsini biliyorum bunların ilk deneyimim değil. Normalde bmr hesaplıyorum 2000 çıkıyor, üstüne sporu da ekleyince tdee'm 3000 çıkıyor. 2500le falan beslenmeyi düşünüyordum ki sporda hocam 1300le başlayalım dedi. Galiba kiloyu çok çabuk aldığım için bilmiyorum. Ben de küçülmek istiyordum zaten ama dediğim gibi tek çekincem saç dökülmesi, sarkma gibi olaylar.

Benim "1300 kalori ile 40 gün antrenman yapacağız!"dan anladığım şudur;
Hemen kilo verelim, ben işimi yapmış gözükeyim, senin metabolizman yavaşlamış, sonradan bu kiloları geri almışsın o beni ilgilendirmez, senin suçun olarak gözükür. Metabolizmayı yavaşlatmamak lazım. Videoları izledi veya zaten de biliyordu iseniz benim ekleyecek bir tavsiyem yok. Bu yolda başarılar.

Benim "1300 kalori ile 40 gün antrenman yapacağız!"dan anladığım şudur;
Hemen kilo verelim, ben işimi yapmış gözükeyim, senin metabolizman yavaşlamış, sonradan bu kiloları geri almışsın o beni ilgilendirmez, senin suçun olarak gözükür. Metabolizmayı yavaşlatmamak lazım. Videoları izledi veya zaten de biliyordu iseniz benim ekleyecek bir tavsiyem yok. Bu yolda başarılar.
Hocam ben dedim ki kendisine 15 gün sonra okulum acilacak. 1 ay sonra da girmem gereken kiyafetler var. 1 ay bunu yapsam sonra surdurulebilir bir diyete girsem sorun olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı