Kore yapımı ve çok popüler olduğu için önyargılıydım diziye.
Ancak merak ettiğim için de duramadım geçen hafta iki sezonu geceleri izleyecek şekilde 2 gecede bitirdim.
Gereksiz sahneler yok, dizi akıyor ve bitince sonraki bölüme istemsizce geçiyorsunuz.
İlk sezon mükemmeldi, 2 de iyiydi ancak Netflix'in ticari amacını daha çok hissediyorsunuz. 2 ilk kadar beklentimi karşılamadı. Ama yine de iyiydi.
İlk sezonu senarist ücretsiz netflixe vermiş çok tutulunca Netflix yüklü parayla ikinci sezonu yazdırmış sanırsam. -emin değilim-
2. Sezonda Netflix'in işin içine karıştığını daha çok hissediyorsunuz. Özellikle lgbt güzellemesi yapılması vs. Hoşuma gitmedi benim.
1 zaten devamı gelecek gibi bitmişti, 2 lazımdı ancak tam beklediğim gibi gelmedi.
3'ten sonrası gelirse suyu çıkacak gibi duruyor, ancak iyi yönetilirse güzel şeyler gelebilir, keyifle de izlerim.
Onu ben de düşünüyorum, hikayede çok fazla açık var. Oyunlar nasıl kuruldu, ilk kimin aklına geldi, Front Man geçmişte ne yapıyordu vs. Bunlar anlatılır.
İlk dede 001'in aklına geldi frontman de onun oğluydu frontman önceden aynı yoksulluk içerisinde 2015'te oyuna katılmış kazanmış, babası bunları zamanında terk etmiş polis anlatıyordu bir bölümde. Oyuna katılıp kazanınca babanın da bir gözü yere bakınca yöneticiliği oğluna bırakmış herhalde.
Parçaları detayları birleştirince çok açık olmuyor aslında.
Amerikan Squid Game gelecekti sanırım, Başka hangi ülkeler var? Türk Squid Game aşırı sarardı. Bizimkiler kore dizilerini iyi uyarlıyor.
Türk uyarlama çıksaydı 1. Sezondan 2. Sezona kadar geçen zamana kadar çıkardı diye düşünüyorum.
Ki bence uyarlamalar suyunu çıkarır, koreliler gayet iyi yapmış
Gi hun frontman net ve kesin olacak bence.
Benim de aklıma geldi ancak gi hun'un ideolojisine uymuyor.
Sonuçta frontman de 2015'te oyunu kazanmış.
2 defa kazanırsa 456'ya yöneticilik teklifi yapılabilir?
Bu senaryolarda en az 2040'a kadar gider bu dizi oyunlar nasıl kuruldu, kim kurdu, frontman napıyordu, frontmanın babasının hikayesi, Squid Game başka ülkeler, tüm dünya, gi-hun ölmezse ilerdeki hayatı filan bayağı bir şey var.
Kesinlikle iyi yönetirlerse çok fazla içerik çıkar. Son zamanlarda izlediğim en iyi distopik dizilerdendi çıkmasını isterim.