- Katılım
- 10 Ekim 2014
- Mesajlar
- 2.345
- Makaleler
- 4
- Çözümler
- 10
Arkadaşlar şuan format aşamasındayım. HDD nin c diskini sildim ama d ye genişlet yapamıyorum sebebi nedir? Önce ikisi ayrı kalsın formatta sonra partition aracı ile mi birleştireyim?
Format bitince genişletirsin, format sırasında HDD ile işin yok zaten SSD'ye kur geç.Arkadaşlar şuan format aşamasındayım. HDD nin c diskini sildim ama d ye genişlet yapamıyorum sebebi nedir? Önce ikisi ayrı kalsın formatta sonra partition aracı ile mi birleştireyim?
Hocam şöyle yalnız ssd ye yeni dediğimde msr falan o bölümleri açıyor. HDD deki c yi biçimlendirdim orası şuan ayrılmamış alan gözüküyor ona da yeni yaptığımda o da msr alanı falan açıyor yani 2 msr alanı oluşuyor bu bir sorun teşkil eder mi? Ederse c yi silip ayrılmamış alan olarak bırakırsam format sonrası o bölümün boyutunu partition aracı ile kullanabilir miyim?Format bitince genişletirsin, format sırasında HDD ile işin yok zaten SSD'ye kur geç.
Evet. Minitool gibi bir araçla o kalan D diskini ayrılmamış alana genişletebilirsin.Hocam şöyle yalnız ssd ye yeni dediğimde msr falan o bölümleri açıyor. HDD deki c yi biçimlendirdim orası şuan ayrılmamış alan gözüküyor ona da yeni yaptığımda o da msr alanı falan açıyor yani 2 msr alanı oluşuyor bu bir sorun teşkil eder mi? Ederse c yi silip ayrılmamış alan olarak bırakırsam format sonrası o bölümün boyutunu partition aracı ile kullanabilir miyim?
Ayrılmamış alan derken şöyle hocam. HDD de d ye format atmadım biçimlendirmedim yani. HDD nin c kısmını biçimlendirdim ayrılmamış alan gözüküyor şuan. Buna yeni demesem format sonrası hdd deki d diskine bu ayrılmamış alanı katabilirim yani dimi?Evet. Minitool gibi bir araçla o kalan D diskini ayrılmamış alana genişletebilirsin.
Aynen D diski format atılmadan kalsın. C nin olduğu kısma da yeni disk yarat deme, ayrılmamış olarak kalsın farketmez. Format bitince D'yi o ayrılmamış alana genişletirsin programla.Ayrılmamış alan derken şöyle hocam. HDD de d ye format atmadım biçimlendirmedim yani. HDD nin c kısmını biçimlendirdim ayrılmamış alan gözüküyor şuan. Buna yeni demesem format sonrası hdd deki d diskine bu ayrılmamış alanı katabilirim yani dimi?
Katlanıp yardım ettiğiniz için teşekkür ederim bu mesajdan sonra ssd ye kurulumu başlattım bitince sonuçları aktarırımAynen D diski format atılmadan kalsın, C nin olduğu kısma da yeni deme ayrılmamış olarak kalsın farketmez. Format bitince D'yi o ayrılmamış alana genişletirsin programla.
Partition Wizard tammen proya dönüşmüş free sürümde bir şey yapılmıyor.Aynen D diski format atılmadan kalsın. C nin olduğu kısma da yeni disk yarat deme, ayrılmamış olarak kalsın farketmez. Format bitince D'yi o ayrılmamış alana genişletirsin programla.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.