SSD bozan Windows 11 sürümü düzeltildi mi?

Hatanın Windows Update ile alakalı olmadığını söylüyorlar, iddiaya göre SSD'nin Firmware yazılımı güncel değilse güncellemek gerekiyormuş ve sorun yaşanmıyormuş. Tabii ki cesaret edip denemek lazım. Ben kontrol ettim SSD'lerim Firmware güncel gösteriyor. Ancak henüz Update yapmadım.

Peki güncellemeyi kladırmasam bir sıkıntı olur mu ve o Update'in tam sürümünü biliyor musunuz?
1 hafta önce yeni PC aldım ve Win 11 pro kurdum, devamında 25H2 ye yükselttim
Az önce baktım bu KB5063878 güncelleme bende yok.
Bu güncelleme C diskini mi bozuyor? yoksa diğer takılı olan disklere de zararlı mı?
Videoda bundan bahsedilmemiş. sanırım C deki windows olan diski bozuyor.

1 hafta önce yeni PC aldım ve Windows 11 Pro kurdum, devamında 25h2'ye yükselttim.
Az önce baktım bu KB5063878 güncelleme bende yok.
bu güncelleme C diskini mi bozuyor? Yoksa diğer takılı olan disklere de zararlı mı?
Videoda bundan bahsedilmemiş. Sanırım Cdeki Windows olan diski bozuyor.

Hayır, modele göre değişse de cihaza takılı tüm disklere zarar verebiliyor.
Disk yüksek oranda doluysa ve 50GB üstü yazma işlemi yapılırsa Windows diski görmeyebiliyor, reset atınca düzeliyor. Nadir durumlarda SSD tamamen bozuluyor. Windows'un kurulu olduğu diskle alakası yok yani.

Fakat Windows, sorumluluk almadı ve Update ile alakalı olmadığını söyledi. Güya sorunun sebebi SSD'lerin güncel olmayan Firmware kullanmalarıymış. SSD Firmware kontrol edin, Update varsa yapın.

Bende oldu. Hem de iki kere. Birinde bilgisayarın SSD'sini başka cihaza bağlayıp verileri kurtardıktan sonra yeni kurulum yaptım. Birinde de format Flash'ı üzerinden onardım.

Bir de ben o yazılım güncellemesini kaldırdım. (Ek bilgi bu 3 farklı güncelleme ile oluyor ve Windows 10'da da var.)

Bilginiz olsun.

Microsoft Defender güncellemesi sonrası yaşanan hata, Windows 11'in KB5063878 ile KB5063875, Windows 10'un ise KB5063709, KB5063877, KB5063871, KB5063889 sürümlerinde kendini gösteriyor. Eğer şu sıralar bir sorun yaşamaktan endişe duyuyorsanız güncellemeleri ertelemek, sizin için mantıklı bir karar olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft Defender güncellemesi sonrası yaşanan hata, Windows 11'in KB5063878 ile KB5063875, Windows 10'un ise KB5063709, KB5063877, KB5063871, KB5063889 sürümlerinde kendini gösteriyor. Eğer şu sıralar bir sorun yaşamaktan endişe duyuyorsanız güncellemeleri ertelemek, sizin için mantıklı bir karar olabilir.
Ne kadar da garip? Hem Windows 11'de hem de Windows 10'da bu sorun yaşanıyor. İşte bu yüzden sorun SSD'nin donanım yazılımında.

Son düzenleme:

Böylesi daha iyi.

Yani ya Linux'a geçiceğiz ya güncellemeyi silip güncellemeleri durdurcağız.

Zaten benim D: Ve e: Dizinlerinin bu güncelleme içine s****

Biri RAW uzantısına döndü biri biçimlendirilmemiş gözüküyor .

Yani güncelleme C diski ve hatta boot X diskini bile bozuyor SSD veya HDD bırakmıyor.

Hepsini bozuyor.

Son düzenleme:

Böylesi daha iyi.

Yani ya Linux'a geçiceğiz ya güncellemeyi silip güncellemeleri durdurcağız.

Zaten benim D: Ve e: Dizinlerinin bu güncelleme içine s****

Biri RAW uzantısına döndü biri biçimlendirilmemiş gözüküyor .

Yani güncelleme C diski ve hatta boot X diskini bile bozuyor SSD veya HDD bırakmıyor.

Hepsini bozuyor.
Dostum, sorunun windows update alakalı olmadığı, ssd firmwarelerinin güncel olmaması kaynaklı olduğu hakkında açıklama yapıldı, denemeler yapıp onaylayanlar oldu. Ssd firmware sürümünüzü kontrol edin, çünkü Windows sorun olmadığı konusunda kesin emin, asla düzeltme şeklinde bir güncelleme yayınlamayacaklar. O halde hiçbir zaman güncel Windows kullanmayacaksınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı