SSD değişikliği sonrası ne yapılmalı?

ChevChelioss

Decapat
Katılım
9 Şubat 2021
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 500GB 3100MB/-2600MB/s M.2 nvme SSD
Anakart
ASUS H-510M-D
Sistemde Samsung 980 500 GB m2NVMe SSD var ve bunu 1 TB'lık versiyona yükselteceğim(1TB hard disk ile birlikte), biraz araştırdım zaten halihazırda Windows'um orijinal değil, kopya olduğu için anahtarı falan tekrar girme gibi bir sorun olmayacak ama benim eskisindeki dosyalarımı yedekleyip biçimlendirip, sonra yeni SSD'yi takıp bildiğin USB'den Windows kurmaktan başka çarem yok mu? Yani sanki sıfır bilgisayar alıyormuş gibi tekrar Windows kuracak mıyım illaki? Ya da Windows'u direk aktarabilir miyim? Dosyalarla hiçbir değişiklik olmadan direk 1TB lıkla devam etme şansım var mı? Var sa da zaten Windows kurmam gerekiyordu, sistem 5 aylık ve satın aldığım kişinin kurması gerekiyordu. Windows'u, sıfırdan yeni SSD'ye Windows kurulumunu becerebilir miyim? Sonra yüklenecek bir ton uygulama var diye biliyorum. Windows kurulduktan sonra. Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'yi yeni aldığınız SSD'ye klonlayın. Bunun için uygulamalar mevcut. Samsung'un da kendi uygulaması vardı yanılmıyorsam. Hiç olmadı Technopat'ta bununla ilgili makale de vardı galiba.
 
SSD'yi yeni aldığınız SSD'ye klonlayın. Bunun için uygulamalar mevcut. Samsung'un da kendi uygulaması vardı yanılmıyorsam. Hiç olmadı Technopat'ta bununla ilgili makale de vardı galiba.
Technopat'ta ki makalelere biraz baktım araştırdım ancak benim dediğimi yapan kimse göremedim. Technopat Youtube'da da ilgili videoyu izledim ama o videoda kasadaki SSD'nin bilgilerini yeni SSD'ye kopyalarken yeni SSD'nin de girişi sata olduğu için ikisini de aynı anda kasaya takabiliyor, bu yüzden de kopyalabiliyor ancak benim kasamda hali hazırda takılı olan m2 ssd'nin oturduğu tek m2 slotu dışında slot yok yani aynı anda 2 SSD'yi de bağlamanın yolu var mı bilmiyorum. Dünden itibaren diğer arkadaşında yazdığını düşünerek kopyalama işine girmeyip yeni SSD'ye 0 dan Windows kurmaya karar veriyor gibiyim ama bilgisayara ne zaman bios update, işte bir parça değişimi herhangi bir şey yaparken içimde hep bi korku oluyor ya birşey ters giderse diye. Gerekirse bir bilgisayarcıdan yardım alacağım ama onlara da verilen gereksiz para ve benle aynı şeyleri yapacağını biliyorum. Yeni SSD'ye kurulum yaparken çok zorlanır mıyım? Technopat'taki makaleler ve diğer videolar yardımıyla halledebilir miyim? Daha önce bu işlemi yapan eden varsa fikirlerini almak çok iyi olur.

Konuyu kapatacağım ancak son birkaç fikir için yazıyorum, SSD değişikliğinden önce yapmam gerekenler için tavsiye verebilecekler her tavsiyeye açığım ilk defa yapacağım için.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı