SSD değiştirildiğinde dosyalar silinir mi?

ruzgaar

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba HP Pavilion marka bir Gaming laptopum var fakat içnde 256 GB SSD var ve yeni oyun indirirken oyun silmek zorunda kalıyorum çünkü HDD'ye indirince 4 kat yavaşlıyor oyun. Ben bunu çok takmıyordum normalde zaten bu yaz bilgisayarı yenileyeceğim diyordum fakat bir sebepten dolayı bilgisayarım bir süre daha bu kalacak. Bilgisayara 1 TB SSD almayı düşünüyorum. Acaba alırsam mevcut SSD'yi çıkarıp onu taktığımda SSD içindeki tüm dosyalar yeni taktığıma aktarılır mı yoksa silinir mi? Bunu evde kendim yapmam mantıklı mı yoksa teknik servise götürüp orada mı yeniletmeliyim? Açıkçası teknik servise götürmeye çok sıcak bakmıyorum çünkü garantisi bitti ve 3-4 klık SSD'yi montaj falan derken 6K ya bile getirebilir teknik servis. Dediğim gibi dosyalar aktarılır mı kendiliğinden yoksa manuel aktarım mı gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosyaların aktarılmaz. Şöyle izah edeyim. Beynini çıkartıp sana başka beyin takıyorlar. Dolayısıyla yeni beyindeki bilgileri bilebilirsin artık. SSD'yi USB'ye çeviren aygıtlar var. Onlardan alıp dışarıdan eski diskini bağlayıp verilerini aktarabilirsin.

SSD'yi imaj yada clone yapmanız gerekiyor.

Bu şekilde klonlarsan tüm bilgiler diğer diske geçer.
[youtube]
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İmaj yada clone yapmak dikkat gerektirir, herhangi bir hatada verileriniz silinebilir. Bu işi bilen bilgisayar servislerine gitmeni tavsiye ederim.

İmaj ya da clone yapmak dikkat gerektirir, herhangi bir hatada verileriniz silinebilir. Bu işi bilen bilgisayar servislerine gitmeni tavsiye ederim.

Evet çok fazla teknik bilgim yok ve her şeyi aceleye geçirdiğim için ufak detayları geçebilirim o zaman riskli olur. İlla HP teknik servisine mi gitmem gerek yoksa herhangi bir bilgisayarcı yapar mı bunu?

Evet çok fazla teknik bilgim yok ve her şeyi aceleye geçirdiğim için ufak detayları geçebilirim o zaman riskli olur. İlla HP teknik servisine mi gitmem gerek yoksa herhangi bir bilgisayarcı yapar mı bunu?

Her bilgisayarcı yapar. Kapağı söküp diski değiştirecek eskisini sana verecek. Yine de güvenilir bilgisayarcıya gitmekte fayda var.

Her bilgisayarcı yapar. Kapağı söküp diski değiştirecek eskisini sana verecek. Yine de güvenilir bilgisayarcıya gitmekte fayda var.

Hayır ondan bahsetmiyorum kapağı açıp SSD'yi ben de değiştiririm sadece eski SSD'yi yenisine aktarırken sorun çıkarablirim ben. Onu da yapar mı bilgisayarcılar?

Hayır ondan bahsetmiyorum kapağı açıp SSD'yi ben de değiştiririm sadece eski SSD'yi yenisine aktarırken sorun çıkarablirim ben. Onu da yapar mı bilgisayarcılar?

Onunla herhangi bir bilgisayarcının uğraşacağını sanmıyorum. Dosya boyutuna göre ve SSD gücüne göre süre uzayıp kısalıyor. SSD'yi kendin takıp dönüştürücüyle hem eski SSD'ni yedek olarak tutarsın hem de verilerini güvenli bir şekilde aktarırsın. Bende 2-3 gün sonra M.2 alıp bu şekilde kendi işimi kendim göreceğim.

Bilgisayarcıya harddisk imaj - clone yapıp yapmadığını sorarsın, böyle bir hizmeti var ise anlatırsın 250 gb olanı 1 tb olana aktarmak istiyorum diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…