SSD eklemesi sonrası İ7 11700K boştayken ısınıyor

Colokayberk

Centipat
Daha fazla  
Merhaba herkese. Geçenlerde bilgisayarıma bir SSD taktım(1 hafta kadar önce). Ardından daha BIOS ayarlarında işlemci 100 dereceyi gördü ve kapandı. Sonrasında normale döndü ve devam ettim. Şimdi tekrarladı yine kapandı ve şu an boştayken 50-60 derece arasında. Oyuna girdiğimde 95-100 dereceyi görüyor. SSD takmadan önce de böyle miydi bilmiyorum, pek bir alakası olacağını sanmıyorum gerçi. Sıvı soğutmayı söküp temizleyip yeniden taktım, termal macun değiştirdim fakat değişen bir şey olmadı, BIOS pili ile reset attım fakat sonuç hala aynı. Ve sıcaklık 3-5 saniye içerisinde hızlıca artıyor. Problem tespiti yapamıyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

Sistem özelliklerim aşağıdaki şekilde.

Intel 11700K.
MSI CoreLiquid 240R.
ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB.
MSI Z590-A Pro.
Corsair Vengeance RGB Pro 3600MHz 2x16 GB.
Samsung SSD 970 EVO Plus NVMe 1TB.
Samsung SSD 870 QVO 1TB.
Corsair RM850.

Soğutmanın kendisi veya montajla ilgili bir sorun var gibi görünüyor. MSİ'nin sorunlu birkaç serisi vardı, gönderince değişim yapıyordu. Sizin seri onlardan olmasın? Aynı işlemciyi kullanıyorum zaten ısınmaya meraklı ve hemen fazlaca güç çeken yapısı var. Ancak sizin değerler anormal.

İlk montajladığımdan beri ellememiştim, böyle bir sıkıntı yaratmıyordu birden çıkıverdi ortaya. Sıvı soğutma yurt dışından gelmişti burada gönderebilir miyim değişim için? Ki yine de işlemcinin bu civarlara (70-80leri gördüğü oluyor) boştayken çıkması çok enteresan. Acaba BIOS ayarlarında bir yanlışlık mı yaptım.

BİOS ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz, soğutmayı tam performansa alıp sonra kullanarak soğutmanın çalışıp çalışmadığını gözlemleyebilirsiniz. Amazon üzerinden aldıysanız yurt dışı olarak garanti desteği veriyorlar diye biliyorum.

Teşekkür ederim yarın teknik servise sıvı soğutmayı göndereceğim ve sonucu sizlerle paylaşacağım. Umarım Almanya'dan alınmış olması değişim için bir sorun teşkil etmez :)

Soğutmanın kendisi veya montajla ilgili bir sorun var gibi görünüyor. MSİ'nin sorunlu birkaç serisi vardı, gönderince değişim yapıyordu. Sizin seri onlardan olmasın? Aynı işlemciyi kullanıyorum zaten ısınmaya meraklı ve hemen fazlaca güç çeken yapısı var. Ancak sizin değerler anormal.
Aynen, bende aynı işlemciye sahibim ve değerleri dediğiniz gibi anormal. Sorun ya montajda, yada soğutmanın kendisinde olabilir. Bende aynı işlemciye sahibim, ancak bir takım ısınma macun sıkıntısı çekiyorum. Yakın zamanda kyronaut almayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı