SSD format atmadan yeni sisteme takılabilir mi?

Drknes

Hectopat
Katılım
6 Ocak 2021
Mesajlar
85
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
DDR4 B450 Aorus Elite anakartlı bir sistemim var. Yeni sistemimi DDR5 B850M Aorus Elite anakart ile topladım. Aynı SSD’leri kullanacağım. SSD’lere format atmadan doğrudan yeni anakarta taksam herhangi bir sıkıntı olur mu?
 
DDR4 B450 Aorus Elite anakartlı bir sistemim var. Yeni sistemimi DDR5 B850M Aorus Elite anakart ile topladım. Aynı SSD’leri kullanacağım. SSD’lere format atmadan doğrudan yeni anakarta taksam herhangi bir sıkıntı olur mu?
@Marix ’in dediği gibi format atmanız iyi olur. Ben şahsen 7 yıldır aynı SSD’yi kullanıyorum; bu süreçte laptop’tan masaüstüne geçtim, bileşenlerimi de üç kez değiştirdim. Buna rağmen bir kez bile format atmadım ve herhangi bir stabilite sorunu yaşamadım. Üşenmiyorsanız atın tabii.
 
@Marix'in dediği gibi format atmanız iyi olur. Ben şahsen 7 yıldır aynı SSD'yi kullanıyorum; bu süreçte Laptop'tan masaüstüne geçtim, bileşenlerimi de üç kez değiştirdim. Buna rağmen bir kez bile format atmadım ve herhangi bir stabilite sorunu yaşamadım. Üşenmiyorsanız atın tabii.

Oyun oynuyor musun?
 
AMD, NVIDIA kartlar arası bir değişiklik yapıldı, sürücü de DDU ile kaldırılıp tekrar kuruldu, bu durumda bile performans sorunları yaşanabiliyor, yani illa sistem mavi ekran verecek, donacak, reset atacak diye bir şey yok, en basiti %1 FPS etkileniyor, bileşen değişimindeki sorunları formatla çok çözdük.

Biraz da şans işi, kimi sistemde chipset sürücüsü yüzünden bir ton sorun çıkıyor, kimi sistemde hiçbir şey olmuyor.

Ama format, temiz kurulum her zaman iyidir.
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı