SSD gözükmüyor

atakanozbaki

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar internetten parçaları aldım. Bilgisayarcıya gittim montajını yaptı. Windows 10'nu da kurdu. C'ye SSD, D'ye HDD koyduk. SSD'ye Win 10 kurdu. Eve geldim PC'yi taktım ekrana görüntü gelmiyor ekran kartı ile monitörü HDMI kablosu ile bağladım. Kablo çalışıyor mu diye laptop ile monitörü bağladım görüntüyü ekrana veriyordu.

Kasa gelirlen sallanmıştır diye önce RAM'ları söktüm, taktım ekrana görüntü gelmedi. Sonra SSD'nin SATA kablosunu çektim ekrana görüntü geldi. BIOS görüntüsü geldi. HDD BIOS'ta görünüyor. HDD'nin kablosunu çıkardım, SSD'nin kablosunu taktım yine görüntü gelmedi. SSD takılı takılı iken aslında ekrana görüntü geliyor anakartın markası görünüyor, öylece kalıyor. SSD takılı iken BIOS'a girmek için F2, F12, F7, Dell birçok kombinasyonu denedim hiçbir şekilde SSD takılı iken BIOS menüsü gelmiyor. Bilgisayarcı F2 ile BIOS'a girdim öyle kurdum demişti.

Ekran kartı tekrar çıkardım taktım yine üsteki gibi oluyor.

Sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir.

Kasada tüm fanlar, işlemci ekran kartı fanı dönüyor. RAM'larin ikisi de HDD BIOS'u gelince görünüyor. Kasa çalışıyor.

SSD nin sata kablosunu çıkaedım. HDD ye flashla win 10 kurdum kuruldu. Sonra pc yi kapattım SSD nin sata kablosunu geri taktım pc yi açtım pc açıldı. Sonra baktımki C de HDD var windows kuruşu, D de de ssd görünüyor onun içindede windows kurulu.

Şimdiki sorunum sistem HDD den açılıyor 1 dk felan buluyor.

Sistemi nasıl ssd ye alıp , başlatabilirim.

Tekrardan format çekeyim. hard diskleyi sileyim. sistemi sıfırdan ssd ye kurayım diyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı