SSD-HDD Ani kilitlenme sorunu

Veunex12

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat ailesi,

Direkt konuya geçeceğim. Ben WDC marka bir HDD kullanıyordum fakat ömrü bittiği için bozulduğu için James Donkey marka bir SSD alıp sistemime taktım, Win10 yüklemesini de temiz bir şekilde gerçekleştirdim. HDD'de yaşadığım ani kitlenme sorununu aynı şekilde SSD ile de yaşıyorum. Reset tuşunun yanında yanan turuncu ışık sabit yandığı zaman PC kitleniyor ve hiçbir şey yapamıyorum. 2 kere tekrardan temiz format attım fakat sorun aynı şekilde devam ediyor. Hem HDD'de yaşadım hem de SSD'de aynı sorunu yaşıyorum bu sorunun sebebi ne olabilir?
Bu konuyu oluştururken de yine aynı şekilde turuncu ışık sabit yandı ve PC kitlendi.

Merhaba Technopat ailesi,

Direkt konuya geçeceğim. Ben WDC marka bir HDD kullanıyordum fakat ömrü bittiği için bozulduğu için James Donkey marka bir SSD alıp sistemime taktım, Win10 yüklemesini de temiz bir şekilde gerçekleştirdim. HDD'de yaşadığım ani kitlenme sorununu aynı şekilde SSD ile de yaşıyorum. Reset tuşunun yanında yanan turuncu ışık sabit yandığı zaman PC kitleniyor ve hiçbir şey yapamıyorum. 2 kere tekrardan temiz format attım fakat sorun aynı şekilde devam ediyor. Hem HDD'de yaşadım hem de SSD'de aynı sorunu yaşıyorum bu sorunun sebebi ne olabilir?
Bu konuyu oluştururken de yine aynı şekilde turuncu ışık sabit yandı ve PC kitlendi.
Ekran kartın ne? MemTest86 ile RAM testi yapın.

Sistemi belirtirseniz daha cok yardımcı olunur.

Ekran kartım MSI 1050Ti Gaming X modeli. Ramlerimi teste soktuğumda pcde herhangi bir kapanma veya bir log görünmedi. İşlemcim Athlon ii x4 740 olduğu için ekran kartımı besleyemiyor bende eskiden de kullandığım gibi işlemcimi O.C yaptım 3.7 GHz'ye fakat bundan kaynaklı olduğunu düşünerek 3.2GHz(orijinal) ayarlarına çekip tekrar test ettim fakat durum hala aynı şekilde devam ediyor

Adsız.png

Şöyle birşey yakalayabildim sonunda gördüğünüz gibi diski kullanan hiç birşey olmamasına rağmen diskim %100 görünüyor :/
OCCT ile 3D testi yapar misin? Sonra işlemci testi, sıcaklıkları bir kontrol edin. C:windows'da minidump klasörüne bakın içinde dosya oluşmuş mu?
minidumb klasörünün içi boş

15DK felan yapın. Memtest86 yapmisiniz heralde, PSU'dan şüphe etsek testte çıkar. Islemci testi yapın ve Aida64 ile sıcaklıklara bakın. Islemci testi olarak, Prime95 ile small FFTs ile test edin.
Bu teste soktuğumda 5dakikalık testte bile sol tarafta -Cores- 81 dereceye ulaşmış durumda ssi tam çekmeden 1 - 2 saniye önce ise tam 90 dereceye ulaşmış görünüyordu. Anlamadığım bir şekilde işlemci sıcaklığımı bilgisayar tam olarak doğru bir şekilde yansıtamıyor. Bugun Xignatek termal macun alıp işlemcimide termalledim fakat sanki sistem işlemci sıcaklığını doğru göstermiyor gibi geliyor böyle bir durumun olması normal midir? yani sistem hem BIOS hem Windows içerisinden yanlış bir şekilde sıcaklık değeri ölçebilir mi? çünkü BIOS ayarlarımda işlemci 90 dereceye ulaştığında kendini kapatıyor bu testte 90a kadar çıktı fakat bilgisayar kendini kapatmadı
15DK felan yapın. Memtest86 yapmisiniz heralde, PSU'dan şüphe etsek testte çıkar. Islemci testi yapın ve Aida64 ile sıcaklıklara bakın. Islemci testi olarak, Prime95 ile small FFTs ile test edin.
Prime95 bilgisayarımda çalıştırlmadı hata kodu veriyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı