SSD kendi kendine yazma yapıyor

  • Konuyu başlatan preyy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1B
Benim SSD her ay en az 1TB veri yazıyor, yani günlük ortalama 35GB veri yazıyor, sizinki de oldukça normal, zaten yüzlerce TB yazma ömrü var çoğu SSD'nin.

Ben günde 100 GBtan aşağı yazmıyorum zaten haftada 1 TB olsa yine iyi. Bilmediğimden de değil sadece merak ettim sorun var mı diye bir ihtimal.
 
Ben günde 100 GBtan aşağı yazmıyorum zaten haftada 1 TB olsa yine iyi. Bilmediğimden de değil sadece merak ettim sorun var mı diye bir ihtimal.
Herhangi bir sorun yok, ben de SSD'yi ilk aldığımda bu kadar veri cidden yazılıyor mu diye merak etmiştim ama biraz kafa yorunca normal olduğunu anladım, bilgisayarda yaptığın her işlem veri yazıyor sonuçta.
 
Görev Yöneticisi içinden Ayrıntılar sekmesine gelip üstteki sütun başlıklarına sağ tıklayarak "Sütunları Seç" deyin. Ardından gelen pencerede "G/Ç Yazma Baytları" olanı seçip tamamlayın.

Ayrıntılar ekranına her uygulamanın ne kadar veri yazdığı bilgisi gelecek. Bahsi geçen sütun başlığına bir kere tıklayarak en yüksek yazmaya sahip olanın en üstte olmasını sağlayabilirsiniz.

Şüpheli uygulamaları inceleyebilirsiniz, benzer bir durumu ben yaşamış ve yazıcının uygulamasının durduk yere inanılmaz boyutlarda veri yazdığını fark etmiştim.

Alternatif olarak Process Explorer da kullanılabilir bu iş için.
 
Bende de 870 EVO var dün 605 GB civarıydı şimdi 625 GB olmuş 1 aya yakın oldu.
Günlük 50-100 GB arası yazması normal gibi duruyor.
HDD varsa eğer veya daha önemsiz bir SSD, sanal RAM kullanımını kapatmanızı öneririm. Sanal RAM'i diğer diske kullandırın. Hatta RAM 16 GB ve üstü ise direk sanal RAM kapatmanızı öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı