SSD konusunda Samsung mu Corsair mi?

970 EVO'dan daha iyi diye biliyorum.

Attığınız linkte yazma hızında 1600mb/s yazıyor yanlış değer mi? Doğruysa 970 2 katı da :D.
 
Samsung almalısın. SSD'lerin kralı Samsung çünkü. SSD'lerinde bulunan her parça ona ait. Diğer firmalar genellikle başka yerlerden alıp montajlarlar PCB üzerine.

Ayrıca yazılım desteği çok daha iyi Samsung'un. SSD yazılımları olsun, SSD uygulaması olsun çok iyi yazılımlanmış. Kesinlikle Samsung alın hocam.
 
Arkadaşlar uzun süredir SSD almak için araştırma yapıyorum en son bu iki ürüne kadar indim fakat bir türlü karar veremedim bir kısım Samsung önerirken diğer kısım Corsair konusunda ısrar ediyor eklediğim ürünlerin ikisinde de DRAM mevcut bu işten gerçekten anlayan biri lütfen bana hangisini tercih etmem gerektiğini nedenleriyle açıklayabilir mi?
Dipnot: Şu kadar daha ekle şunu al diyecek arkadaşlar lütfen hiç yazmadan konudan uzaklaşsın.
Corsair'in yazma ömrü Samsung'un yaklaşık iki katı. Anladığım kadarıyla MP510'un rakibi Samsung Pro serisi, Evo serisi MP510'a rakip değil.
 
Corsair'in yazma ömrü Samsung'un yaklaşık iki katı. Anladığım kadarıyla MP510'un rakibi Samsung Pro serisi, Evo serisi MP510'a rakip değil.
3-bit TLC yonga ile 2-bit MLC yongadan daha fazla yazma ömrüne sahip olduklarını vaat ediyor Corsair ki bu teknolojik olarak imkansız bir durum. Zira 3 bit yongalar 000, 001, 010, 011, 100, 101, 110, 111 olmak üzere 8 hal barındırırken 2 bit yongalar yalnızca 00, 01, 10, 11 olmak üzere 4 hal barındırır. Düz bir karşılaştırma ile bir TLC yonga MLC yongaya göre direkt olarak 2 katı daha fazla yazma silme işlemiyle karşılaşmakta ve MLC yongaya göre çok daha kısa bir kullanım ömrü sunmaktadır. Yani Corsair'in sunduğu rakamlar pekte gerçekçi gelmiyor.

Hele ki birde MP510'nun aslında yeniden markalanmış olan "MyDigitalSSD BPX Pro" olduğunu görünce ve BPX Pro'nun TBW değerlerinin Corsair'den daha düşük olarak etiketlendiğini görünce Corsair'e olan inancım daha da azalıyor.
 
Bu incelemelere göre söyledim:
240 GB MP510 400 TB yazma garantili iken 250 GB 970 Evo Plus 150 TB yazma garantili. Firmanın resmi değerleri bunlar. Aynı fiyat bandında 150 Tb yazma garantisi nerede 400 TB nerede? Çok fark var. Corsair James Donkey gibi bir marka da değil ki kafasına göre uydursun.
 
Tom's Hardware'in incelemesine bakarsan eğer zaten orada bahsettiğim BPX Pro modelinin yeniden damgalanmış hali olduğunu belirttiklerini görebilirsin.

Evet, kağıt üzerinde 150TBW ile 400TBW arasında fark var gibi duruyor. Ama SSD yalnızca TBW değerine bakılarak alınmıyor. Arada kontrolcü, yük dengeleme, gecikme gibi çeşitli özelliklerde giriyor.

Örneğin 850 Evo SATA SSD'yi ele alalım. Samsung 120 ve 250GB'lık modellerine 75TBW garanti verirken NAND yongaları teste sokup yıpranma değerlerini hesapladığımızda 120GB'lık modelin 250TBW ve 250GB'lık modelin 500TBW değer ömür sunduğunu rahatlıkla görebiliyoruz.
Yani olay sadece kağıt üzerindeki TBW değil :)
 

Geri
Yukarı