SSD kullanım ömrü Ne Kadardır?

Yani normal bir kullanım :D Nasıl hor kullanabilirim ki pc içinde ki bir parçayı :D
Sürekli SATA Kablosunu çıkarıp takmak .
Düzgün çalışıyormu diye elinizle kontrol etmek .
Gereksiz dökümanları SSD'ye yüklemek .
Sürekli yuvasından çıkarıp takmak .

Bu gibi işleri Sıklıkla yapmak SSD'yi bozabilir .
 
Yok zaten SSD ye Window ve belli başlı başka programlar kurarım. Zaten bilgisayarımı çok temiz kullanırım :) Yerel Disk C de hiç fazladan dosya olmamasına dikkat ederim. Herşeyi Yerel Disk D ye yığarım (film, oyun, vs...) .

Bir de şey sormak istiyorum. Şuan bende SSD li bir bilgisayar yok ama babamda var. Lenovo G710 , 8GB SSD 1TB Harddisk ama SSD ayrı bir yerel disk olarak yok ? Hiç SSD kullanmadım bugüne kadar. SSD ye verileri nereden atarız felan hiç bilgim yok bu konudada biraz bilgi verebilirmisiniz ?
 
Şayet kasaya hunharca davranmayacak isen, ve ya bazı sistem geliştirme yazılımlarını sık sık kullanmayacak isen, bir SSD nin ömrü uzun süredir. Kolay kolay bozulmaz. Birde Sabit disk ile birlikte kullanmakta ömründen düşürüyor. Sabit Diskte ki gibi bölümlemeler yapmakta ayrı bir etken ömrün kısalmasında. Bunun gibi etmenlere dikkat edersen uzun yıllar kullanabilirsin. En azından 1-2 dan çok çok fazla kullanırsın.
8 GB SSD+1 HDD tamami ile hikaye. HDD yi tam manasıyla kullanırsın ancak SSD ye gelince o işler değişiyor. Sadece lafta SSD. Şöyle anlatayım HDD mekanik bir yapıya sahip aksine SDD ise elektronik bir yapıya sahip. Sizce bir HDD nin boyutunda bir değişiklik olmadan iki yapı birleştirebilir mi? Birleştirilse bile zayıf olan yani SSD anlamsız kalır.
 
SSD'yi Taktıktan sonra W8 Kurmak için

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu rehberden yararlanabilirsiniz .
Lenovo G710 Modelindeki SSD boyutu çok az olduğundan görünmeyebilir .
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı