SSD mi HDD mi

Son mesaj üzerinden çok uzun zaman geçmiş ama bence güncel kalması gereken bir konu, çünkü SSD ve HDD hala ana depolama sistemleri. Ve dün gece HDD birden bağlantıyı kesip içindekilere ulaşamayınca ki hala ulaşamıyorum, uğraşıyorum ve yeni hdd/ssd araştırmasına başladım! Kendini bu konuda buldum.

//Ben kişisel dosyalarımı saklamak için şöyle bi yöntem kullanıyorum: Telefon, Fotoğraf makinası, oyunlar ve programlarımı vs önce bilgisayarıma atıyorum. Buradan bir süre sonra dolunca 2tb Sony Haricidisk'ime atıyorum, sonra oradan da gerçek saklamak istediğim dosyaları da 4tb 3,5inch masaüstü bilgisayar harddiski aldım ona atıyorum! Orada bekliyorlar öyle!
Neden 3.5inch hdd derseniz, evde 2002 model bi pc var içinde eski tip 3.5inch 40gb disk var hala çalışıyor! Oradan esinlenerek daha sağlam olduğu düşüncesi ile o büyük pc harddisklerinden aldım.. Ana depolama olarak onu kullanıyorum! İnşallah umduğum düşündüğüm gibi olur da 20yıl saklarım!
Neyse
Şimdi dönelim asıl mevzuya, ben bundan 8 ay önce iyice yavaş gelen Toshiba Laptopuma 250gb toshiba SSD aldım ve içindeki 320gb HDD'yi (içinden wd Scorpio blue 320gb çıktı),
cd sürücüsünü çıkarıp aparat ile oraya monte ettim ve Windows'u SSD'ye kurdum.
Bilgisayarım önceki haline göre coştu resmen! Çok hızlı oldu, ki bi de sata3 desteklemediği halde.

Ama gel gelelim dün 40gb'lik veriyi SSD'den HDD'ye attım ve sabah uyandığımda HDD'yi açılamaz buldum.!

Hdd'im WD Scorpio blue 320gb! Ve tam 10'yılı tık demeden devirmiş bir hdd.. Ve acaba bu ölüme; cd sürücüsüne, hdd monte etme aparatının da etkisi varmı diye de şüpheleniyorum doğrusu, neyse
Öyle olunca tekrar WD Scorpio blue almaya yöneldim ama aklıma SSD geldi ve aynı uzun ömürlü gidermi diye tereddüt edip konuya girmişken uzun uzun yazayım dedim. WD Scorpio blue HDD'im 10yıl kesintisiz çalışmışken 'depolama' için SSD'ye geçmek ne kadar doğru karar veremedim.
8ay önce taktığım SSD sıkıntı yok şuan
Ayrıca belirtmek isterim ki şu HARDDİSK tarama programları falan hepsi hikaye arkadaşlar' sakın güvenmeyin onlara, HDD, USB SSD falan hepsi pamuk ipliğine bağlı, bir saniye önce tıkır tıkır çalışırken birden birşey olmuş ölmüş! Bu iş böyle malesef! Çok güvenmeyin onlara, her zaman yedeğinizi yedekleyin..
(admin buraya mesaj yazmak işkence 3gb ram tlf ile Chrome mobilden harf harf mesaj yazmaya çalışıyorum! WhatsAptan yazıp buraya attım! Buna çözüm bulmalısınız, Örnek video atıyorum izleyin!)
(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
)
 
Ortalama 300GB depolamanın size yetmeyeceğini düşünüyorsanız, 700GB alternatifi düşünülebilir. İhtiyacınız doğrultusunda hareket edin.
 
İlk önce anakartında M.2 desteği varsa XPG M.2 NVMe SSD'lere bakabilirsin. Ben sinerjiden 256 GB S40G 3500 mb/1900 okuma yazma olanı 308 TL'ye almıştım. Yoksa 1 TB Seagate + 240 GB Toshiba SATA SSD yapabilirsin. Emin ol 120 GB + 240 GB SSD yetmiyecek zaten R6 70 GB civarı test serveri oynamak istiyorum diyeceksin bi 70 GB daha. Birisi 500 GB HDD 250 TL falan demiş garip. Bu dediklerimi sinerji de v. S İtopya'da indirimde alabilirsin. Arada amazon.com.tr (209 TL'ye aldım Amazon'dan 2019 da) ye de bi bak Seagate HDD'ler ucuz oluyor. HDD seni oyunlarda sıkıntı çıkartmaz, 250 MB okuma yazma sı oluyor zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı