SSD önerisi

Bütçe
500-510
Aslında Samsung'a normal kullanım için o kadar para vermeye gerek yok. DRAM de normal kullanıcılara çok yararı olmaz ama haksız mıyım?
 
Hocam ne gibi bir katkısı var, bilmiyorum da.
İşletim sisteminin arka planda sürekli ihtiyacı olan dosyalar için hızlı erişim imkanı sağlıyor. Ek olarak üreticilerin yazdıkları algoritmalarla birlikte, bu depolama; kopyalama gibi işlemlerde de hız kazandırıyor bize.
 
O ne işe yarıyor?
Önbellek, SSD'den çok daha hızlı, böylece boyutu az olan uygulamalar kalıcı olarak yazılana kadar orada duruyor. Ve burada durması, işlemcinin daha iyi bir şekilde sektor ayrımı yapmasına yardımcı oluyor. Öbür türlü gerçek SSD dediğimiz parçaları kullanıp hem yavaş çalışacaktı hem de durduk yere ömürlerinden çalacaktı. Faydalı bir özellik yani.
SanDisk Ultra 3D DRAM'e sahip.

500 GB modelinde 512 MB LPDDR4 DRAM bulunuyor.
Battı balık yan gidiyor :D. Sizin listeye bakıyordum ama satır karıştı.
SSD Listesi - Astroscott - Google Drive
Ayrıca bir sitede LPDDR3 görmüştüm fakat bu site LPDDR4 diyor 🧐.
 
Aslında Samsung'a normal kullanım için o kadar para vermeye gerek yok. DRAM de normal kullanıcılara çok yararı olmaz ama haksız mıyım?
NAND yongalarını, kontrolcüsünü, daha bir çok şeyi baz aldığımızda 980 tabii ki daha iyi fakat yine de işletim sistemi kurulacak bir SSD olduğunu düşünmüyorum. Çokça üzerinde konuşuldu zaten. Medya depolamada hız ve uzun ömür için kullanılabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı