SSD olduğu halde Windows geç açılıyor

Makaleler
3
Yer
Budapeşte
Selamlar, cihazımda daha önceden HDD vardı ve çok geç açılıyordu geç işlem yapıyordu 1 dakikaya yakın bir sürede ancak açılıp Chrome'a girebiliyordum. SSD taktım cihaz evet daha çabuk açılıp tarayıcıya giriyor fakat 30 saniyeyi buluyor. Masaüstü cihazımda bu süre 10 15 saniye. Arkadaşımın donanım olarak benden daha eski bir laptop' ı var içinde SSD olmamasına rağmen yaklaşık 20 saniye sürüyor.

Sebebi ne olabilir? Anakarttan dolayı mı yoksa bununla ilgili bir ayar mı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Size kendimden bir örnek vereyim masüssü bilgisayarımda Windows 10 kurulu A2000 Kingston NVMe SSD kullanıyorum 5 aylık fakat bilgisayar açılış hızı yavaş 40 saniyelerde açılıyor tarayıcı.

8 Yıllık laptopum var Windows 7 kurulu Samsung Evo 850 var 5 yıllık açılış hızı 20 saniyelerde.(5 senedir format atılmadı SSD doluluk oranı %90'larda.)

Araştırdığımda sorunu ben şöyle çözdüm masaüssü bilgisayara taktığım eski donanım parçaları vardı Card okuyucu, dvdrw, 250GB eski HDD gibi onları iptal ettiğimde gözle görülür bir hız artışı oldu. Fakat kullanmam gereken parçalar olduğu için tekrar taktım o şekilde kullanıyorum.

Olası sebeplerinden biri donanım uyumsuzluğu olabilir. Bazı donanımları devre dışı bırakarak bir deneyin.

BIOS zamanı 7, saniye çok fazla belki takılı olan donanımlardan dolayı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…