SSD reboot and select proper boot device hatası

ownerbyt

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma SSD aldım ve Windows 10 yükledim bu sırada HDD'yi de biçimlendirdim ama şimdi bilgisayarı açmaya çalıştığımda "ReBoot and Select proper Boot device or insert Boot media in selected Boot device and press any key" hatası alıyorum BIOS'a girdiğimde de sadece HDD görünüyor. Bu sorun bazen oluyor. Bir kaç kere düğmeden kapatıp açılınca Windows normal bir şekilde SSD den açılıyor. Yardımlarınızı bekliyorum bir türlü çözüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı kablo ile anakarttaki farklı yuvalara takmayı dene. Tekrar yaşıyorsan SSD' nin Format sırasında depolama alanının tam doğru olduğuna emin ol. Yakın bir zamanda aynı hatayı aldım ve format bölümüne girdiğimde SSD'nin depolama alanının sıfır olduğunu gördüm. Sonuç olarak bozulmuştu ve değişim istedim. Ancak senin sorununda arada açılıyor diyorsun. Kabloları değiştir ve farklı yerlere takmayı dene derim. Olmadı bir de BIOS güncellemesi yap. Onun haricinde bir bilgim yok malesef. Daha bilgili arkadaşlar yardım eder diye umuyorum.

SSD'nin bağlı olduğu SATA veri ve güç kablosunu kontrol edin.
Ayrıca SATA güç bağlantısını MOLEX to SATA dönüştürücü ile takıyorsanız MOLEX başlığını kontol edin, temas sorunu yaşatabiliyor.
Bunun dışında SSD'nizi başka bir bilgisayarda test edin.
Kablolar tamam hocam başka bilgisayar da da denedim aynı hata oluyor ikisi bir takılı olunca

Farklı kablo ile anakarttaki farklı yuvalara takmayı dene. Tekrar yaşıyorsan SSD' nin Format sırasında depolama alanının tam doğru olduğuna emin ol. Yakın bir zamanda aynı hatayı aldım ve format bölümüne girdiğimde SSD'nin depolama alanının sıfır olduğunu gördüm. Sonuç olarak bozulmuştu ve değişim istedim. Ancak senin sorununda arada açılıyor diyorsun. Kabloları değiştir ve farklı yerlere takmayı dene derim. Olmadı bir de BIOS güncellemesi yap. Onun haricinde bir bilgim yok malesef. Daha bilgili arkadaşlar yardım eder diye umuyorum.
SSd arada bir açılmasa ben de garantiye göndermeyi düşündüm ama 3.seferde açılıyor her seferinde.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı