SSD sağlık durumu nasıl?

IMG_20230711_152504.jpg

12558 gb yazma
24885 gb okuma
Diğer aynı SSD'yi kullanan arkadaşın attığı veriye göre diskinin sağlığı normal. Fakat bu SSD öve öve bitirilemeyen bir marka, demek ki o kadar da iyi değilmiş, benim DRAM'i olmayan Hi Level SSD 6 aydır oyun ve yazma işlemlerinde kullanıyorum yüzde 99 sağlığı var. m2 ssd sağlığın bence hızlı düşmüş fakat diğer kullanıcıların oranlarına göre ve markaya göre normal gözüküyor.

Ben olsam bu yüzde değerlerine çok aldanmam ,isterse %50 olsun bad sectör yok ve hala normal yazma okuma hızlarına sahipse sorun yok demektir SSD ömrü 1 TB yaz 1 TB okuma diyince illa o değere gelince bozulmuyor belki 3 TB okuyacak belki 500 GB de yazmada bozulacak bu tamamen Ram yongaları ve kontrolcüyle alakalı bir durum .

Kioxia M2 modellerinde kronik hocam bu durum.
Benim değerler de şu şekildeydi.
Şuan sağlık %93'e düştü. Ekran Görüntüsü aldığım tarihte (18.06.2023) %94'müş.
1689079690707.png

Hocam o zaman bakınca diğer kullanıcılara göre SSD sağlık durumu normal.

SSD'de sıkıntı yok. Gönül rahatlığıyla kullan.

Evet. Benim Crucial da 20GB okuma 15GB yazmada kullanıyorum. Yüzde 93 sağlığı var.
Sizinkinin yüzde 80 olması anormal.

Vallahi mı kanka ya. Hani TBW değerleri var ya. Ayrıca isterse sağlığı 10 olsun, fiziksel bir sıkıntısı olmadığı sürece SSD'lerde performansta sıkıntı olmaz.

SSD'de sıkıntı yok. Gönül rahatlığıyla kullan.

Vallahi mı kanka ya. Hani TBW değerleri var ya. Ayrıca isterse sağlığı 10 olsun, fiziksel bir sıkıntısı olmadığı sürece SSD'lerde performansta sıkıntı olmaz.
Konu performans da düşüş meselesi değil adam sana sağlığı kötü mü diye sormuş.Kötü mü evet kötü ama kioxia göre normal.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı