SSD sağlının hızlı düşmesi neden olur?

Dylanwithay

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte B450M-K, Ekran Kartı: ASUS DUAL RTX 3050 OC, İşlemci: AMD Ryzen 5 5500, Disk: Crucial P3 1TB M2 NVME SSD, Ram: G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200MHZ 8+8, POWERBOOST VK-P15B 4 FANLI
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Crucial P3
Anakart
Gigabyte B450M-K
Merhaba SATA SSD'den M.2 NVMe SSD'me dosya aktarırken sağlığına bakayım dedim. Dosya yazdığı için sıcaklığı normal karşıladım ama sağlığa daha geçen baktığımda 98 idi. Şimdi %77'e kadar düştü. Ekran görüntüsü aldıktan sonra %1 daha düştü. Neden olur bu? Yardımcı olabilir misiniz?
Crucial P3 1 TB.
%90-95 önceden doluydu sonrasında bilgisayarı sıfırlamıştım. Şu an o aktardığım dosyalarla birlikte %60 dolu.

Son düzenleyen: Moderatör:
1721601071054.png

Herhangi bir şey olmadı. Kasaya ellemedim. Darbe yemedi, bir şey olmadı. Kasayı yer değiştirmiştim. Hızlı hamleler yapmadım. Yapsamda bir şey olacağını sanmıyorum. Pim sapa sağlam tutuyor. Kasanın yeni yeri birazcık daha havasız o kadar. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarımda ters bir durum yok. Ayrıca yer değiştireli 1 haftadan fazla oldu. Değiştirdikten sonra direkt sıcaklıklara bakmadım. Yani bu ani düşüşün ne zaman gerçekleştiğini bilmiyorum ama SS almadan önce %78'di. Aldıktan sonra %77'ye düştü.

CrystalDiskMark'tan test yaparken bu durumda sıcaklığı. SATA SSD'den 3'ten fazla klasörü aynı anda aktarıyordum. Yani 3 aktarma işlemi birden vardı. Bu SSD'ye zarar vermiş olabilir mi?

SATA SSD test edilirken 33 dereceyi bile geçmiyor.

Son düzenleme:
S
Eki Görüntüle 2260120

Herhangi bir şey olmadı. Kasaya ellemedim. Darbe yemedi, bir şey olmadı. Kasayı yer değiştirmiştim. Hızlı hamleler yapmadım. Yapsamda bir şey olacağını sanmıyorum. Pim sapa sağlam tutuyor. Kasanın yeni yeri birazcık daha havasız o kadar. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarımda ters bir durum yok. Ayrıca yer değiştireli 1 haftadan fazla oldu. Değiştirdikten sonra direkt sıcaklıklara bakmadım. Yani bu ani düşüşün ne zaman gerçekleştiğini bilmiyorum ama SS almadan önce %78'di. Aldıktan sonra %77'ye düştü.

CrystalDiskMark'tan test yaparken bu durumda sıcaklığı. SATA SSD'den 3'ten fazla klasörü aynı anda aktarıyordum. Yani 3 aktarma işlemi birden vardı. Bu SSD'ye zarar vermiş olabilir mi?

SATA SSD test edilirken 33 dereceyi bile geçmiyor.
Hocam sıcaklıklarınız normal ancak ssd de belli ki bir sorun var. Mümkünse garantiye yollayın. Havallandırmadan kaynaklı olduğunu zannetmiyorum.

S

Hocam sıcaklıklarınız normal ancak ssd de belli ki bir sorun var. Mümkünse garantiye yollayın. Havallandırmadan kaynaklı olduğunu zannetmiyorum.
Hocam SSD ekran kartının dibinde olduğu için sıcaklığa etkisi vardır değil mi? Ekran kartının en sıcak kısımlarının yakınında duruyor.
Ayrıca şuanlık garantiye yollamayacağım. Eğer yine çok hızlı düşer ise yollayacağım. Yazma ve okuma hızlarında sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı