SSD Tavsiye

ernu

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır SSD araştırıyorum. Laptop'umda 750 GB HDD mevcut. Şuan f/p olarak bulabildiğim veya tavsiye edilen SSD şu;

Kingston 120Gb Hyperx 3K Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma 555Mb / Yazma 510Mb) - Vatan Bilgisayar

Fakat 2 sene önce aldığım MSI marka laptop'umun SATA 3 destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. Speccy ile şu ekran görüntüsünü aldım;

http://www.upmatik.com/m/2014/06/09/anakart.png

Eğer anakartım sata3 destekliyorsa, 120 GB HyperX 3K serisi SSD'yi tavsiye eder misiniz?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung 840 Evo öneririm. Anakartınız sata 2 olsa bile SSD uyum sağlayacaktır. Sata 3 performansı vermese bile bir sıkıntı olmaz.

Samsung 840 Evo öneririm. Anakartınız sata 2 olsa bile SSD uyum sağlayacaktır. Sata 3 performansı vermese bile bir sıkıntı olmaz.

Öneriniz için teşekkür ederim. peki sata 3 olmadıktan sonra üzerinde yazan okuma/yazma hızlarına ulaşmak mümkün mü?

Yorum ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim.

Samsung 840 Evo 120 GB = 217 TL Samsung 120Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 410Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar
Kingston 120 GB HyperX 3K = 200 TL Kingston 120Gb Hyperx 3K Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma 555Mb / Yazma 510Mb) - Vatan Bilgisayar

Fiyatları temsili olarak verdim. Çokta önemli değil. Neden genel olarak 840 Evo öneriyorsunuz? Birde 840 Evo'nun Linux desteği mevcut mu? (Windows 8 in yanına Ubuntu kuracağım için soruyorum.)

Teşekkürler.

Ben Kingston modelini şuan kullanmaktayım. Ama 840 Evo daha performanslı. Samsung 840 Evo'da hızını %10 arttıran bir yazılım bulunuyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı