SSD Tavsiye

Şu an Samsung 840 Evo kullanıyorum , memnunum. Bence 840 Evo daha iyi. Bu arada şu an Ubuntu'dan yazıyorum, sıkıntı etme Linux'u. ;)

Şu an Samsung 840 Evo kullanıyorum , memnunum. Bence 840 Evo daha iyi. Bu arada şu an Ubuntu'dan yazıyorum, sıkıntı etme Linux'u. ;)

Evet, HyperX 3K 120 GB modelinin linux desteklememesi eleme nedenim :)

Fakat samsung markası konusunda şüphelerim var :/ Yani Ram vb. üreten bir firmadan SSD almak sanki daha güvenli gibi geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi SSD'ye Linux kurarsın herhalde ama bazı programlar var. Örneğin Samsung'un Magician programı var. Bu programın sadece Windows ve Mac sürümleri mevcut, Linux sürümü yok. O yüzden Linux üzerinde çalışmayacaktır sanırım ama bir yolu varsa bilmiyorum.

Bu program SSD'yi daha performanslı, daha fazla kapasitede veya daha güvenli şekilde kullanmana izin veriyor seçtiğin seçeneğe göre. Sen bu programı kuramazsın Linux'e ve dolayısıyla bu özellikleri kullanamazsın sanırım.

Samsung SSD (Solid State Drive) 840 series | Samsung SSD Website

samsung.jpg

Son düzenleme:
Hyperx performans olarak 840'tan geridedir fakat daha kaliteli bir malzeme kullanılarak yapılmıştır. Dayanıklıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi SSD'ye Linux kurarsın herhalde ama bazı programlar var. Örneğin Samsung'un Magician programı var. Bu programın sadece Windows ve Mac sürümleri mevcut, Linux sürümü yok. O yüzden Linux üzerinde çalışmayacaktır sanırım ama bir yolu varsa bilmiyorum.

Bu program SSD'yi daha performanslı, daha fazla kapasitede veya daha güvenli şekilde kullanmana izin veriyor seçtiğin seçeneğe göre. Sen bu programı kuramazsın Linux'e ve dolayısıyla bu özellikleri kullanamazsın sanırım.

Samsung SSD (Solid State Drive) 840 series | Samsung SSD Website

Eki Görüntüle 4842

teşekkür ederim iyi oldu bunu öğrendiğim

Bende samsung PRO var, almaya gittiğimde oradaki görevlilier bana Corsair GS veya Samsung PRO'dan birini seçmemi önerdiler. EVO ve Kingston için çok iyi değil dediler, Corsair GS fiyatı daha uygun olduğu için bana onu önermişlerdi ama benim aklım Samsung PRO'da olduğu için onu aldım. Bence sen Corsair GS al.

Linux için bir sorun olur mu bilmem ama Samsung'u aldığında sürücüleri eski, Firmware update yapman lazım. Linux kullanacağın için sürücüsünü güncelleyemiyeceksin büyük ihtimal.

Son düzenleme:
Bende samsung PRO var, almaya gittiğimde oradaki görevlilier bana Corsair GS veya Samsung PRO'dan birini seçmemi önerdiler. EVO ve Kingston için çok iyi değil dediler, Corsair GS fiyatı daha uygun olduğu için bana onu önermişlerdi ama benim aklım Samsung PRO'da olduğu için onu aldım. Bence sen Corsair GS al.

Linux için bir sorun olur mu bilmem ama Samsung'u aldığında sürücüleri eski, Firmware update yapman lazım. Linux kullanacağın için sürücüsünü güncelleyemiyeceksin büyük ihtimal.

Evet zaten bu 3 model arasında kaldım.

* HyperX 3k 120 GB
* Samsung 840 Evo 120 GB
* Corsair Force GS 128 GB

Corsair ortalama 45-50 TL daha pahalı. Corsair'ın kalitesini tartışmıyorum ama gündelik kullanımda aradaki bu 50 TL farka değer mi? (tabi ki 8 GB daha fazla bir alan mevcut.)

teşekkürler.

Asus X550 cc leptopum var i7 3537U ilemci 8 gb ram 2 gb hdd ssd almak istiyorum her pc ye uyumulumu ssd lerle ilgili pek fikrim yok hangi ssd yi alsam daha iyi verim alabilirim ?

Asus X550 cc leptopum var i7 3537U ilemci 8 gb ram 2 gb hdd ssd almak istiyorum her pc ye uyumulumu ssd lerle ilgili pek fikrim yok hangi ssd yi alsam daha iyi verim alabilirim ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı