SSD Terfi Sonrası HDD'den Güç Kesilme Sesi

profjoker3

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Tam 1 hafta önce yeni SSD bağlantısını yaptım bilgisayarıma ve gayet güzel çalıştı işletim sistemi kurulumunu yaptım fakat HDD daha önce hiç olmadığı şekilde sanki güç saniyelik kesilip geri geliyor, acaba taktığım aynı Sata kablosundan dolayı mı diye düşünüyorum çünkü imkansız. Kaliteli bir kablo ve modüler 750W 80+ güç kaynağı kullanıyorum. Topraklı priz kullanıyorum. Kesintiler 15 dakika-1 saat aralığında düzensiz sürekli şekilde oluyor.
Bilgisayar bileşenlerinden ayrıntılı bir şekilde anlasam da aklıma donanımsal arıza hariç bir neden gelmiyor fakat bu da uzak geliyor çünkü 1 senelik harddisk ve SSD terfi sonrası oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelişmiş güç ayarları içerisinde sabit diski kapatmak için beklenecek süreyi 0 değerine almayı dener misiniz? Ben de SSD'ye geçtikten sonra ne zaman hard diskime bağlanmak istesem birkaç saniye sanki bilgisayar yeni açılıyormuş gibi bir ses geliyordu sonra dosyalarıma erişebiliyordum. Bu ayardan sonra bu sıkıntı ortadan kalkmıştı.

Tam 1 hafta önce yeni SSD bağlantısını yaptım bilgisayarıma ve gayet güzel çalıştı işletim sistemi kurulumunu yaptım fakat HDD daha önce hiç olmadığı şekilde sanki güç saniyelik kesilip geri geliyor, acaba taktığım aynı Sata kablosundan dolayı mı diye düşünüyorum çünkü imkansız. Kaliteli bir kablo ve modüler 750W 80+ güç kaynağı kullanıyorum. Topraklı priz kullanıyorum. Kesintiler 15 dakika-1 saat aralığında düzensiz sürekli şekilde oluyor.
Bilgisayar bileşenlerinden ayrıntılı bir şekilde anlasam da aklıma donanımsal arıza hariç bir neden gelmiyor fakat bu da uzak geliyor çünkü 1 senelik harddisk ve SSD terfi sonrası oldu.
Bende laptop var. SSD yeri olmadığı için DVD kızağı aldım. kızağa HDD'yi koydum. SSD'yi HDDnin yerine koydum. Sistem falan çoğu şeyim SSD'de. HDD'nin hepsini D diski olarak ayarladım. Onu da depolama resimdir müziktir onun için kullanıyorum. Mesela D'den bir şey açacağım zaman birkaç saniye bekliyor harddiskten çalışma sesi geliyor bence doğal gayet.

Gelişmiş güç ayarları içerisinde sabit diski kapatmak için beklenecek süreyi 0 değerine almayı dener misiniz? Ben de SSD'ye geçtikten sonra ne zaman harddiskime bağlanmak istesem birkaç saniye sanki bilgisayar yeni açılıyormuş gibi bir ses geliyordu sonra dosyalarıma erişebiliyordum. Bu ayardan sonra bu sıkıntı ortadan kalkmıştı.
Yaptım sonuçları bekliyorum tekrar olmazsa bu sefer modülere yeni bir güç kablosu takıp denemekten başka çarem kalmayacak
Ekran Alıntısı.PNG

Sorunum devam etmekte maalesef modüler güç kaynağına yeni PCI kablosu bağlamaktan başka çarem kalmadı.
Sorun devam etmektedir. Bir çok yöntem denedim fakat çözülmedi.

Son düzenleme:
Bende de benzer sorun var, laptop hdd sini dvd kısmına taktım, saniyelik bir duraklama oluyor, film seyrederken ekran takılıyor ya da yerel disk d ye girerken hdd'nin kafa sesleri geliyor o ses gelmeden içerikler yüklenmiyor, disk ile alakalı diye düşünüyorum.
Hdd: Western Digital 1 TB Blue

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı