SSD ve işlemci sıcaklığına göre sistem kapanır mı?

ardakurkcu06

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2X8 3200 MHZ DDR4 RAM
SSD veya HDD modeli
2X HI LEVEL 240 GB SSD 1X 2TB TOSHIBA HDD
Ekran kartı
RX6600
Anakart
MSİ H510M PRO-E
İşlemci
İ3 10100F
Bilgisayarım oyun oynarken birden kendini kapatıyor. Tekrar açtığımda sıcaklıkları kontrol ediyorum ve SSD sıcaklığım 54-55 derece bandında oluyor. İşlemci sıcaklığı 75-80 arası değişiyor.

1749513259221.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım oyun oynarken birden kendini kapatıyor. Tekrar açtığımda sıcaklıkları kontrol ediyorum ve SSD sıcaklığım 54-55 derece bandında oluyor. İşlemci sıcaklığı 75-80 arası değişiyor.

Eki Görüntüle 2508700

Boşta 80 dereceyse yük altında 100 dereceleri görüp kapanma ihtimali var, oyunda 75-80 takılıyorsa yük altında kapanıyor demektir o durumda PSU ile alakalı bir durum olma ihtimali daha ağır basar.

SSD için kesin olarak söylenebilecek şey o sıcaklığın asla kapanmaya sebep olmayacağıdır. Hiçbir modelde 55 derece zararlı değildir, hatta hız kesme dahi yapmaz. Hard Disk Sentinel, sıcaklık yorumunu HDD'ye göre yapıyor. HDD olsaydı 55 derece tehlikeli kabul edilirdi.

İşlemci için verdiğin sıcaklık oyun esnasında gördüğün bir değer ise ortalama üstü bir sıcaklıktır ama yine de kapanma yapmaz. Belki de PSU kaynaklı bir sorundur.

Oyun içi tam kapanmadan önce sıcaklık değerlerini gösteren bir görsel yolla MSI aracı ile.

SSD için kesin olarak söylenebilecek şey o sıcaklığın asla kapanmaya sebep olmayacağıdır. Hiçbir modelde 55 derece zararlı değildir, hatta hız kesme dahi yapmaz. Hard Disk Sentinel, sıcaklık yorumunu HDD'ye göre yapıyor. HDD olsaydı 55 derece tehlikeli kabul edilirdi.

İşlemci için verdiğin sıcaklık oyun esnasında gördüğün bir değer ise ortalama üstü bir sıcaklıktır ama yine de kapanma yapmaz. Belki de PSU kaynaklı bir sorundur.

Bahsettiğiniz sıcaklıklarda kapanması normal değil. 105 ila 90 derece arası gezip kapansaydı normal denebilirdi ancak.

Öncelikle değerli cevaplarınız için teşekkürler, sorunun PSU'da olduğunu düşünüyorum kapanmadan önce PSU fanından matkap sesi geliyor ve sistem kapanıyor sorun sizce ne olabilir bu yaptırılabilir mi veya yenisini mi almam lazım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı