Çözüldü SSD Windows kurulumunda gözükmüyor

• Konuyu başlatan 518385
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 3.917
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

518385

Hectopat
240GB bir SSD aldım ve HDD diskini çıkartıp yerine onu taktım. USB üzerinde boot edip Windows 10 kurmaya çalışınca SSD kurulumda gözükmüyor. Laptop kullanıyorum ve BIOS ayarları çok kısıtlı ne yapmam gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Cihazın SSD'yi sorunsuz tanıması ve sizin de Legacy/MBR Windows kurabilmeniz lazım. SSD yuvaya iyice oturdu mu ve BIOS'ta gözüküyor mu kontrol edin. Ayrıca cihaza bir BIOS güncellemesi yapın:

Abi gercekten çok teşekkür ederim yardım ettiğin için. BIOS'ta başta Legacy olarak seçince düzeldi. Sonra geri UEFI yaptım kuruluma devam ettim. Disk gayet güzel çalışıyor bayağı etkisi oldu.
Cihazı bilmemiz lazım. Bu sorun 11. Nesil işlemci yüzünden de olabilir, NVMe SSD'ye Legacy kurmaya çalışmanızdan da. Yetersiz soru.

Mesela 11. Nesil için çözüm:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cihazı bilmemiz lazım. Bu sorun 11. nesil işlemci yüzünden de olabilir, NVMe SSD'ye legacy kurmaya çalışmanızdan da. Yetersiz soru.

Mesela 11. nesil için çözüm:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Acer E1-532 bir laptop kullanıyorum. Aldığım SSD ise bu. BIOS ayarlarını kurcaladım ama bir türlü çözemedim. CD ya da HDD takılan yerden taksam fark eder mi?

Cihazın SSD'yi sorunsuz tanıması ve sizin de Legacy/MBR Windows kurabilmeniz lazım. SSD yuvaya iyice oturdu mu ve BIOS'ta gözüküyor mu kontrol edin. Ayrıca cihaza bir BIOS güncellemesi yapın:

Abi gercekten çok teşekkür ederim yardım ettiğin için. BIOS'ta başta Legacy olarak seçince düzeldi. Sonra geri UEFI yaptım kuruluma devam ettim. Disk gayet güzel çalışıyor bayağı etkisi oldu.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı