SSD yazma hızının okuma hızından yüksek olması

Yer
The Fields of Ard Skellig
Daha fazla  
Sabah bilgisayarı çalıştırdığımda açılması bir HDD kadar sürdü 1dk ya yakın. Sonra CrystalDiskMark ile kontrol ettim. Sonuçlar şöyle:

Ekran Alıntısı.PNG

Sonrasında Kingston SSD Manager ile disk sağlığını kontrol ettim. Yüzde 99'du ve sıcaklık 33 dereceydi. Arkada herhangi çalışan bir şey yoktu ve CrystalDiskMark'da SSD'den çok ince zayıf bir ses geliyordu. Sizce garantiye göndermeli miyim? SATA II de çalışıyor ve 250 mb/s değerlerinin normal olduğunu biliyorum fakat bilgisayarın bayağı geç açılması ve yazma hızının okuma hızından yüksek olması garibime gitti. Ha bir de dün gece aniden elektrikler gitmişti onun yüzünden SSD'de bir sorun olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Sonradan tekrar kapayıp açmayı denediniz mi? Arka planda güncelleme vs bir şey olmuş olabilir. Çok hızlı bir SSD değil, ama Windows'u hızlı açmak için gayet yeterli.

Hocam yeniden başlattığımda biraz daha hızlı açıldı şimdilik sıkıntı yok gibi yazma hızının okuma hızından yüksek olması biraz garibime gitmişti. Teşekkürler.

SATA 2 SSD SATA 3 HDD'yle aynı çalışır.
Atmayın efendim yok öyle bir şey. Kopyalama hızlarına göre mi kıyaslıyorsunuz? Kaldı ki deneyin bakalım 10 GB dosyayı SSD ve HDD ile kopyalamayı. Rastgele erişim veya girdi-çıktı değerlerine de mi gözünüz çarpmadı? Bilgisiz olduğunuz konularda bu denli kendinizden emin konuşmanız çok gülünç. İnsanları yanlış yönlendirmeyi bırakın!

SATA 2 SSD diye bir şey yok zaten.

@Caranthir Ar Feiniel SSD'nizde herhangi bir sorun yok. Rahatça kullanabilirsiniz.

Atmayın efendim yok öyle bir şey. Kopyalama hızlarına göre mi kıyaslıyorsunuz? Kaldı ki deneyin bakalım 10 GB dosyayı SSD ve HDD ile kopyalamayı. Rastgele erişim veya girdi-çıktı değerlerine de mi gözünüz çarpmadı? Bilgisiz olduğunuz konularda bu denli kendinizden emin konuşmanız çok gülünç. İnsanları yanlış yönlendirmeyi bırakın!

SATA 2 SSD diye bir şey yok zaten.

Fiyat anlamında mantıksız olur demek istedim ben.

Fiyat anlamında mantıksız olur demek istedim ben.
Alıntıladığım mesajınızda SATA 2 için SSD ve HDD'nin aynı olduğunu savundunuz.

Daha sonrasında da "SATA 2 bir SSD alacağıma..." diyerek sanki SATA 2 SSD varmış anlamına gelen bir cümle kurdunuz. Bilginiz yoksa yönlendirmeyin bu kadar basit. SATA 2 bir HDD yerine sistemi kurmak için 120 veya 240 GB bir SSD'nin eski sistemlere nasıl can suyu olduğunu bilmelisiniz.

Alıntıladığım mesajınızda SATA 2 için SSD ve HDD'nin aynı olduğunu savundunuz.

Daha sonrasında da "SATA 2 bir SSD alacağıma..." Diyerek sanki SATA 2 SSD varmış anlamına gelen bir cümle kurdunuz. Bilginiz yoksa yönlendirmeyin bu kadar basit. SATA 2 bir HDD yerine sistemi kurmak için 120 veya 240 GB bir SSD'nin eski sistemlere nasıl can suyu olduğunu bilmelisiniz.

Haklısınız SSD'ler hakkında çok bilgim yok. Sizden özür dilerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı