SSD yükseltme Windows anahtarını siler mi?

ayktgnhn

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar,

Lenovo Y700 laptop kullanıyorum ve cihazdaki SSD'yi yükseltmek istiyorum. Müşteri hizmetlerinden aldığım bilgi doğrultusunda yeni SSD'ye herhangi bir klonlama yapmaksızın USB üzerinden Windows (Home) yüklediğim de Windows'un anakartta gömülü olan etkinleştirme anahtarını kullanarak otomatik olarak etkinleşeceğini öğrendim. Konu hakkında bilgisi olan veya daha önceden böyle bir şey yapmış olan var mı?

Ürünü Windows10 ile birlikte aldım.
Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar ile geldiyse dedikleri gibi yaparsanız bir problem olmaz. Siz sonradan kendiniz Windows'u retail olarak aldıysanız bilgisayardan önce keyin bir kopyasını alın. Sonra keyi kaldırın SSD'yi değiştirin.

Çok teşekkür ederim, windows etiketi var laptop altında sanıyorum ondan bahsediyorsunuz.
Bilgisayarla birlikte gelmişti etkinleştirme kısmında da microsoft hesabına bağlı dijital lisans ile etkinleştirildi yazıyor.

Çok teşekkür ederim, windows etiketi var laptop altında sanıyorum ondan bahsediyorsunuz.
Bilgisayarla birlikte gelmişti etkinleştirme kısmında da microsoft hesabına bağlı dijital lisans ile etkinleştirildi yazıyor.
Etiket olan laptoplarda Windows u kendiniz etkinleştirmeniz gerek diye biliyorum.

Çok teşekkür ederim, Windows etiketi var laptop altında sanıyorum ondan bahsediyorsunuz.
Bilgisayarla birlikte gelmişti etkinleştirme kısmında da Microsoft hesabına bağlı dijital lisans ile etkinleştirildi yazıyor.

Dijital lisanslar PC ile gelse de gelmese de Microsoft hesabına bağlıdır istediğin kadar format atabilirsin internete bağlandığında ve Microsoft hesabına giriş yaptığında kendisi etkinleşir. Hatta PC değiştirince bile aynı hesapla girip sorun gider deyip lisansını alabilirsin.

İyi günler arkadaşlar,

Lenovo Y700 laptop kullanıyorum ve cihazdaki SSD'yi yükseltmek istiyorum. Müşteri hizmetlerinden aldığım bilgi doğrultusunda yeni SSD'ye herhangi bir klonlama yapmaksızın USB üzerinden Windows (Home) yüklediğim de Windows'un anakartta gömülü olan etkinleştirme anahtarını kullanarak otomatik olarak etkinleşeceğini öğrendim. Konu hakkında bilgisi olan veya daha önceden böyle bir şey yapmış olan var mı?

Ürünü Windows10 ile birlikte aldım.
Saygılarımla.

Evet doğru. Ama içiniz rahat etmezse diye; CMD'ye bunu yazın:
  • PowerShell "(GET-wmiobject -query ‘select * from softwarelicensingservice’).OA3xoriginalproductkey"
Bunun karşılığında, ürün anahtarınız yazacaktır. Anahtarı not edin, eğer Windows'u kurarken sorarsa çıkan anahtarı girersiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı