SSD'den kalıcı veri silme nasıl yapılır?

Kronos-M-

Kilopat
LLF tarzı bir method arıyorum arkadaşlar, yarın laptopumu satacağım için içindeki SSD'nin de sıfır olmasını istiyorum. Hiren's Boot kurdum ancak LLF sadece HDD için yapılması tavsiye edildiği için durdum. EaseUS içinden wipe atmak istedim ancak C diskini seçtiğimde bu wipe seçeneği çıkmadı. Yarım edecek var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam BIOS'da Disk'i temizle seçeneği var mı diye bakın, yoksa USB'ye Linux Mint yazdırın; oradan boot edip kurmadan çalıştırın. Disk yöneticisinden diski sıfırlayın. Üstünde "0" yazarak verileri geri dönmez bit şekilde siler.

Hiren ile rahatlıkla silebiliyor olmanız lazım.
LLF yerine Wipe veya secure erase komutları kullanılır.
Diğer partition veya disk programları ile de bakın.

Aomei ve Macrorit de olmalı. (Diğerlerinde de vardır.)
Ekran görüntüsü 2024-11-23 225950.png

Son düzenleme:
Hiren ile rahatlıkla silebiliyor olmanız lazım.
LLF yerine Wipe veya secure erase komutları kullanılır.
Diğer partition veya disk programları ile de bakın.

Aomei ve Macrorit de olmalı.
Eki Görüntüle 2358742
EaseUS'da wipe seçeneği çıkmadı acaba windows kurduğum için mi bilmiyorum şimdi diğer toollara bakacağım teşekkürler

Edit1: Üzgünüm telefondan fotoğraf çektim. Kullanımda olan (w10 yüklü) seçtiğimde böyle gözüküyor. Wipe seçeneği olmadığı için diğer programlara bakıcam

Edit2: DiskGenius ile format atıp EaseUS ile Wiping yapıyorum şuan. Umarım işe yarar birkaç kez recovery etmeye çalıştım bir şey bulmadı ama işimi şansa bırakmak istemiyorum

Edit2: DiskGenius ile format atıp EaseUS ile Wiping yapıyorum şuan. Umarım işe yarar birkaç kez recovery etmeye çalıştım bir şey bulmadı ama işimi şansa bırakmak istemiyorum
Çözüm bu şuanlık, data recovery denedim bir şey gelmedi.

Dosya Ekleri

• 38c24069-b561-4d87-9c44-6cc51871864a.jpg
    38c24069-b561-4d87-9c44-6cc51871864a.jpg
    191,8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı