SSD'den kaynaklı olarak bilgisayar açılmıyor

achilles07

Decapat
Dün akşam bilgisayarda takılırken sanırım reklamlar aracılığı ile virüslü veya o tarz bir siteye girdim Windows Defender kapalıymış bir şeyler yüklendi otomatik hemen sildim. Bilgisayarı kapatıp yattım. Sabah kalkıp bilgisayarı açtığımda ekteki sorunla karşılaştım. F1'e basıp devam et dediğimde BIOS ekranına atıyor BIOS'tan çıkınca da tekrar aynı şeyler yaşanıyor. Sonra format atmaya kalkıştım Windows kurulum ekranı geldiğinde disk seçerken SSD'yi silemiyorum biçimlendiremiyorum veya seçemiyorum. Biraz araştırdığımda BIOS'ta F1'e basmayı bekleme ayarı varmış onu kapatıp devam et dediğimde otomatik onarım başlatılıyor deyip bilgisayar açıldı fakat HDD'de kurulu olan Windows ile açıldı yani otomatik olarak onu seçti Boot için. Bilgisayar açıldığında disk biçimlendirme kısmına giremiyorum disk temizleme kısmında SSD'yi temizleyemiyorum SSD ile ilgili hiçbir şey yapamıyorum bilgisayar direkt donuyor. SSD'yi çıkardığımda tüm fonksiyonlar normal çalışıyor. Sorun nedir sizce? SSD bozuldu mu? Yoksa virüs mü bulaştı? Bulaştıysa nasıl temizlerim?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-07-14 at 15.40.52.jpeg
    WhatsApp Image 2021-07-14 at 15.40.52.jpeg
    96,8 KB · Görüntüleme: 65
Bu markada standart kötü bir SSD almışsınız kullanalı kaç ay oldu? Garantiye göndermeyi düşünün çünkü ömrü bitmiş.

Bu markada standart kötü bir SSD almışsınız kullanalı kaç ay oldu? Garantiye göndermeyi düşünün çünkü ömrü bitmiş.

Kışın Online dersler için ucuzundan bir tane şimdilik alayım demiştim daha sonra daha büyük kapasiteli iyi bir şey alırım diye düşünmüştüm ama alalı daha 4 ay falan oldu. Bu kadar hızlı tükenmesini beklemiyordum. Durduk yerde bozulması çok saçma geldi.
JD SSD'ler, kronik sorunlu değil miydi?
Onu duymuştum da bir süre idare etsin diye aldım bir süre dediğim herhalde 1 seneye yakın götürür diye düşünmüştüm ama 4 ay falan dayanabildi. Belki bir çözümü vardır diye sormak istedim de bozulmuş sanırım.

Onu duymuştum da bir süre idare etsin diye aldım bir süre dediğim herhalde 1 seneye yakın götürür diye düşünmüştüm ama 4 ay falan dayanabildi. Belki bir çözümü vardır diye sormak istedim de bozulmuş sanırım.
Hocam nerede yaşıyorsunuz? Helvayı getireceğim de. (Şaka Amaçlıdır)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı