SSD'den M.2'ye geçişte FPS artar mı?

Ahmet Tntms

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi SSD'den M.2 SSD'ye geçiş yaptım. Normalde FPS değerinde artış olmayacağını biliyorum fakat FPS değerlerim artmış gibi düşünüyorum. Tabii şöyle bir husus da var, SSD'nin sağlığı %61 idi, sizce FPS artışı mümkün mü?

Başlıkta da belirttiğim gibi SSD'den M.2 SSD'ye geçiş yaptım. Normalde FPS değerinde artış olmayacağını biliyorum fakat FPS değerlerim artmış gibi düşünüyorum. Tabii şöyle bir husus da var, SSD'nin sağlığı %61 idi, sizce FPS artışı mümkün mü?

Açılış kapanış programları acma hızı artar FPS'ye pek etkisi olur mu bilemem ama sanmıyorum sadece daha hızlı açılır.

Kullandığınız işletim sistemi swap/takas alanı (Sanal RAM) kullanıyor ise bu yüzden etkisi olmuşda olabilir.

Açılış kapanış programları acma hızı artar FPS'ye pek etkisi olur mu bilemem ama sanmıyorum sadece daha hızlı açılır.
Ya hatırladığım kadarıyla 250-400 arasıydı fps 350 ve üstü şu an

Kullandığınız işletim sistemi swap/takas alanı (Sanal RAM) kullanıyor ise bu yüzden etkisi olmuşda olabilir.
Pek anlamadım dediğinizi ama sanırım fps artışı olabilir demek 😂

Ya hatırladığım kadarıyla 250-400 arasıydı FPS 350 ve üstü şu an.

Pek anlamadım dediğinizi ama sanırım FPS artışı olabilir demek 😂

İşletim sistemleri, RAM yetersiz kaldığında arka plandaki pencereleri kapatmak yerine depolama birimindeki özel bir alanı kullanır. Bu alan farklı işletim sistemlerinde farklı isimlerle anılır:

Linux: Swap / takas alanı.

Windows: Pagefile (sanallaştırılmış bellek)

macOS: Swap veya Virtual Memory (sanal bellek)

Bu sayede, siz o pencereye geri döndüğünüzde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Sadece arkaplandaki pencereler için değil diğer birçok RAM'in yetemediği durumlar için geçerlidir bu.
Bir nevi diskinizin bir kısmını RAM olarak kullanmış olursunuz.

Geri
Yukarı