SSD'ler gerçekten kısa ömürlü mü ?

ddenizz

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2014
Mesajlar
535
Merhaba arkadaşlar, tam kararlı olmasam da yakında sağlam bir oyun kasası toplamayı düşünüyorum. Tabi sağlam bir kasanın içinde de güzel bir ssd olmalı.

Ssd ile ilgili bazı araştırmalarımda 10.000 - 15.000 civarında yazma-okuma işlemi süreleri olduğu beliritiliyor, bu da yoğun kullanılan bir ssd için 6 ay civarı bir süreye tekabil ediyormuş. Bazı ssd'lerde Wear Levelling Algorithms teknolojisi mevcutmuş. Bu teknolojinin ne işe yaradığını araştırdığımda gelen yüklü verinin diskteki bütün verilere dağıtılmasıymış. Böylece belli hücrelerin erken yıpranıp bozulmasının önüne geçilmiş oluyor. Bu teknikle kısa ömürlü bir ssd'nin ömrü 5 ila 10 yıl arası uzayabiliyormuş. Yalnız bir de dezavantajı var, veri sabit disk geneline dağıtıldığı için performans düşüşü yaşanması.

Bu konu hakkında bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
 
SSD'ler HDD'lere oranla daha elektronik bileşenler bulunduruyor. Daha doğrusu komple elektronik. Mekanik bir parça yok. Bu yüzden uzun dayanır. Bir SSD en az 7-8 sene gider diye düşünüyorum.
 
Sosyalde bir moderatör bana inanmamıştı. 5-6 format gördü SSD yavaşladı dedim adam dövecekdi nerdeyse. Biçimlendirmeden dolayı az da olsa bir yavaşlama oluyor.
 
Kingston hyperx 120gb SSD 1 ay içerinsinde 5-6 format attım. Üründe yavaşlama gördüm bende garantiye yolladım. Yenisi ile değiştirdiler sorunsuz kullanıyorum.
Peki 120 Gb windows dosyalarının yanında oyunlar için yeterli oluyor mu ? Çünkü günümüz oyunları 20-30 gb olanlar da var. Sil farklı oyun yükle gibi zahmetli iş olmuyor mu ?
 
Ben de 240 gb almayı düşünüyorum fakat bir zaman ilerledikçe oyunların boyutu da ciddi oranda artıyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar 2-3 gb boyutlu oyunlara fazla diyorduk fakat günümüzde bf4, cod ghost, splintercell blacklist gibi oyunlar 20 gb'ın üstünde boyut kaplamakta. Bu da 120 gb için başlıca bi sorun fakat 240 gb benim için de yeterli olmayablilir. Teknolojinin ilerlemesini bekleyip kapasitesi fazla ve fiyatı ucuz bir ssd alabilirim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı