SSD'nin AHCI Modunda Çalışmaması

SevenPacer

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2011
Mesajlar
1.959
Makaleler
11
Çözümler
6
Yer
İzmir
Kısaca özet geçeyim durumu.
Yılların eskitemediği Sandybridge bir sistemim var, MSI P67-A G45 anakart ile. Üzerinde 6 adet SATA portu var, 2'si 6GB/s 4'ü 3gb/s veriyor. SSD 6GB/s'ye, HDD 3GB/s'ye takılı. Zaten SATA III desteklemeyen bir HDD.
Neyse efendim canıma tak etti tam performans alamayışım SSD'den, öncelikle BIOS'tan SATA modunu AHCI'ya alıp sıfırdan Windows kurmaya karar verdim düzelir umuduyla ama tahmin edebileceğiniz gibi, olmadı.


MSI_SnapShot.png.png


Bilgisayar AHCI modunda açılıyor, aygıt yöneticisinde AHCI sürücülerinin kurulu olduğu gözüküyor (Windows kendi AHCI sürücülerini kurdu ilk önce, onlarla çalıştıramayınca gidip bu anakart çipsetiyle çalışan en son Intel RST'yi bulup kurdum.)

ahci1.jpg


Bu sefer olmuştur diyerek bir heves Samsung Magician yazılımına bakıyorum, deactivated hala duruyor. Herhalde yazılımda sıkıntı var diyip HDTune'dan bakıyorum, orada da ATA ile bağlı olduğu gözüküyor.

ahci2.png

ahci3.png


Daha sonra yabancı forumlardan derinlemesine bir araştırmaya giriyorum, ama tık yok. Regedit'de bir sürü ayarla oynadım storahci, iaStorV vs. sonuç değişmiyor maalesef.

ahci4.png

Şimdi bana söyleyin sayın @Recep Baltaş , @Ali Güngör ben nerelere gidem?


Tam sistem:
  • i5 2500k @4.3GHz
  • MSI P67-A G45
  • 8GB Crucial Ballistix DDR3 1600Mhz + 2GB Gskill DDR 1600MHz
  • MSI R9 390
  • Samsung 850 250GB
  • Samsung HD103SJ 1TB
  • Cooler Master GX650+80 Bronze
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarı