SSD'nin bilgisayara faydası nedir?

Mertcan

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2012
Mesajlar
166
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkes SSD ile ilgili çok iyi şeyler söylüyor. Aslında bilgisayarlar ile ilgili biraz bilgim var ama bir tek SSD'yi bilmiyorum. Bunu bana açıklar mısınız ? Bilgisayara ne katar? Ne özellik verir? Ne işe yarar ?
 
SSD, içinde mekanik, yani hareket eden parça olmayan, flash bellek gibi çalışan bir depolama cihazıdır. Veri erişim hızı, sabit diskten yaklaşık 100 kat daha hızlıdır. veri okuma hızı ise 5 ila 10 kat daha hızlıdır. İçinde mekanik parça olmadığı için dabelere 10 kat daha dayanıklıdır diyebiliriz.
 
Evet. Bu yüzden işletim sistemini SSD üzerine kuracaksın. Hızlı çalışmasını istediğin şeyleri de.
 
SSD bam başka birşey yapıyor bilgisayarı... Bir örnek vereyim, hani bilgisayarın'da bir oyuna girersin sonra oyundan çıkdığın zaman bilgisayar bayılıyor resmen. Oyundan çıkıyorum, içeri gidip geliyorum bilgisayar masaüstü'ne dönememiş oluyor. Oysa oyunu SSD'ye kurduğun zaman oyunda exit'e basar basmaz hemen masaüstüne dönüyor PC. Sadece bu değil aynı şekilde PC daha hızlı açılıyor bunun gibi şeyler. Yanlış hatırlamıyorsam bir sabit disk, 13 milisaniye'de veri aktarıyorken... SSD disk 1 milisaniye'de veri aktarabiliyor. SSD'nin ölüsü bile sabit diskten daha performanslı.

Şunu söyleyeyim, SSD kullanmayan farkı bilemez. Youtube'dan istediğin kadar performans sonuçlarına bak fark etmez. SSD kullanmas'san farkı bilemezsin. Ben kullanıyorum, okadar beğendimki Yani 600 TL'lik bilgisayar toplasam bile o fiyata SSD sığdırma'yı düşünebilim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorgulanan: SSD

Artıları

+ Erişim Hızı.
+ Okuma-Yazma Hızı.
+ Küçük boyutlu olması.
+ İçinde mekanik parça bulunmadığı için kolay kolay bozulmaması.

Eksileri

- Ömürleri HDD'ye göre kısadır. Örneğin sen BF3 kurdun. Kaldırdın MW3 kurdun. Kaldırdın onu bunu kurdun vs. vs. bu şekilde ömürleri kısalır.
- Fiyat/GB oranının düşük olması.
 
Mert sana katılmıyorum, SSD diskler flash tabanı depolama sistemleri. İçinde hareket eden herhangi bir parça olmadığı için HHD ler'den daha uzun süre dayanıklı'dır... Mesela HHD elinden yere düştüğü anda, içinde çok fazla parça olduğu için çabuk zarar görebilir. Ama SSD'yi istediğin kadar yere at, pek bir şey olmaz.

Ancak içine dosya yükleyip, silip yeniden yükleme'nin okadar'da sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı