SSD'nizin özelliklerini paylaşın

hakan yaeger

Megapat
Katılım
22 Ekim 2016
Mesajlar
8.670
Makaleler
21
Çözümler
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, bu konuda SSD'nizin özelliklerini detaylıca nasıl öğrenebileceğinizi göstereceğim, en son da sizlerden paylaşmanızı rica edeceğim.
Bunun için SSD'nizin kontrolcüsünü bilmeniz gerekiyor. Bilmiyorsanız öğrenmek için hazırladığım şu listeye göz atabilirsiniz;
Kullandığınız SSD listede bulunmuyorsa belirtebilirsiniz.
keremcnsz24 hocam burada nasıl yapılacağını anlatmış.
Bu yöntem Silicon Motion, Realtek, Phison, SandForce ve Marvell'ın 88NV1120 ve 88NV1160 kontrolcülerinde işe yarıyor. Maxio MAS0902A bulunuyorsa da Maxiotek/Maxio yazan seçenekten şansınızı deneyebilirsiniz, emin değilim.
Diskiniz NVMe ise NVMe yazan seçeneği indirmeniz gerekiyor.
Halihazırda kullandığım Patriot Burst diskin özellikleri şöyle;
Bende özellikleri listelerken bilgisayarım donduğu için telefonumdan çekip paylaşmak zorunda kaldım :D

1611775893857.png


Görüldüğü gibi 32 MB DRAMcik var. Kontrolcü Phison S11. Toshiba belleklere sahip olduğunu sanıyordum, Hynix 72L yazıyor. 🤔
Sizler de SSD'nizin özelliklerini paylaşırsanız memnun olurum, bazı merdiven altı modellerin neredeyse hiçbir özelliği bilinmiyor, bana da listeyi düzenlememde yardımcı olur.
 
Corsair MP510 üzerinde tek tek denememe rağmen bilgilerine erişememiştim aylar önce. Tekrar denedim, yine aynı sonuç. SSD-Z üzerinden de bilgileri görünmüyor. İyiymiş.
Ben de ilk SSD-Z üzerinden denemiştim, başarılı olmadı. Flash ID daha iyi sanırsam bu konuda. Görüntüleyebildim özelliklerini.
1611779221024.png
 
Ben de ilk SSD-Z üzerinden denemiştim, başarılı olmadı. Flash ID daha iyi sanırsam bu konuda.
Bahse konu tek tek deneme Flash ID tabanlıydı 😅

Phison NVMe Flash ID, SMI NVMe Flash ID, Marvell 88NV1160 Flash ID, Realtek NVMe Flash ID denediklerim arasından. Aynı sonuç dediğim gibi.

 
Seagate Barracuda 120'nin özellikleri bunlar. 256 MB DDR3 DRAM mevcut. 1600 MHz hızında çalışıyor yani DDR3'ün sınırı. Kendisini radikal bir karar alıp laptopum üzerinde kullanmaya başladım. Emektar 860 EVO'yu ise şirkette bulunan bilgisayarıma taktım. Böyle daha iyi oldu. :)
İyi yapmışsınız hocam :d Katman sayısını göstermemiş sanırım, göremedim.

@jax teller fanboyu Deneyebilir misin hocam? @MisakiTaro hocam bildiğim kadarıyla sen de Patriot Burst kullanıyordun, deneyebilir misin? Hynix 72L yazması garip geldi. Toshiba 64L olarak geçiyor.
 
İyi yapmışsınız hocam :d Katman sayısını göstermemiş sanırım, göremedim.

@jax teller fanboyu Deneyebilir misin hocam? @MisakiTaro hocam bildiğim kadarıyla sen de Patriot Burst kullanıyordun, deneyebilir misin? Hynix 72L yazması garip geldi. Toshiba 64L olarak geçiyor.
Phison S11 olanı indiriyorum, değil mi? Patriot Burst 120 GB
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı